Илияна Йотова: Президентът ще определи датата на изборите след консултации

0
1218

Новоизбраният президент Румен Радев ще се консултира с партиите, преди да реши за датата на парламентарните избори. Това каза бъдещият вицепрезидент Илияна Йотова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Тя коментира идеята на ГЕРБ за отсрочка, за да приеме настоящото Народно събрание решения за промяна в изборните правила, съобразно резултатите от референдума. „Нашето желание ще бъде разговор и диалог с всички политически партии, от които зависи както животът и на това Народно събрание, така и всички правила и регламенти, които следват от изпълнението на българската Конституция и мисля, че тук новоизбраният президент господин Радев, вярвайте ми, ще спази Конституцията до последната запетайка.

Ще си позволя да се усъмня в искреността на тази заявка дотолкова, доколкото имаше възможност през всичките тези месеци след втория тур на президентските избори, ако най-голямата политическа група в днешното Народно събрание имаше желанието, уверявам ви, че имаше и възможността да приеме всички промени в избирателните правила, така, както повели участието на българските граждани в референдума. По-скоро си мисля, че ГЕРБ ще се опита по този начин да печели някакви дивиденти“, каза още Илияна Йотова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук