Имало ли е топла връзка между Панайот Панайотов и Георги Парцалев ?

0
1990

Георги Парцалев ухажвал естрадната легенда Панайот Панайотов, признава самият певец в интервю преди дни. А според слухове, появили се в последствие, по заобиколен път певецът признава, че е минал през леглото на актьора и сега си прави реклама на негов гръб.2111083294

Панайот Панайотов и Георги Парцалев били заедно на много купони, а големият актьор го ухажвал. “Тогава бях ерген, а с него бяхме само приятели. Не разбирам защо сега скочиха на Калоянчев, че е казал каквото си е било”, размишлява певецът. “Парцалев си беше неприкрит хомосексуалист, единственият когото уважавам като артист и като човек”, спомня си той. И твърди, че е “много внимателен към другите гейове и винаги гледа да има дистанция между него и тях. “Парцалев обаче го уважавах”, подчертава изпълнителят на “Момчето, което говори с морето”. Гениалният ни актьор бил много самотен, спомня си Панайотов. Иначе бил бохем и аристократ и винаги настоявал да плаща сметките по заведенията. “Четох, че му тежало, че няма да деца. Защо да му тежи? Ама, моля, моля, защо всички да сме еднакви?”, пита риторично певецът и оставя достатъчно съмнения относно слуха за връзката му със знаменития актьор.g_parcalev

“С бате Жоро Парцалев, Бог да го прости, бяхме интелектуално свързани. Той казваше така: ”Бате, аз съм хомо, ама не съм педераст, бе!” Педераст просто си е мъжки характер… В този смисъл мисля, че не софиянците станаха повече, ами тези са в повече. Батето Жоро Парцалев много мразеше да го наричат педераст. Когато сме работили заедно, съм му казвал след участие: “Скапах се, бате Жоро. Жените така ме уморяват”. А той ме погледне с неговия си поглед и ми каже: “Хайде да ходим в хотела. Ще те чакам пред бара?”, а аз му кажа: „Ще взема една мацка”. И той ми намигне закачливо: “Садист такъв!”. Ухажваше ме много елегантно. С него можех да контактувам професионално на сцената и да си дискутираме извън нея. Много често група артисти и певци се събирахме през деня или вечер в заведението на хотел “София” (сегашния “Радисън”). Голяма маса, още отдалече се чува, че всички на нея се тресат от смях, а в центъра на вниманието – бате Жоро. Накрая, когато купонът свършваше, никой не се бъркаше да плати сметката, защото той вдигаше скандал. Самият бате Жоро пиеше уиски с чаша “вода от бойлера”. Сервитьорките се шашкаха, докато схванат, че иска по-топла вода от чешмата. Последният път, когато се видяхме, беше в тунела на Витиня. Бяхме 6-7 дни в Русенски окръг през новогодишните празници, разпределени, както се казваше тогава, на лъчи – по 2-3 артисти във всеки лъч. Прибираме се с жена ми с нашата шкода към София и изведнъж в тунела на Витиня виждам спряла колата на бате Жоро. Някаква авария. Шофьорът му рови нещо по мотора. Спирам и го питам има ли нужда от помощ. “Нищо, бате, всичко е наред. Хайде, довиждане, дано пак се видим на някой лъч!” – отговаря бате Жоро и прави неговия си много популярен фрапиращ жест. Повече не се видяхме, защото месец след товаpanaiot-panaiotov-panayot-panayotov-2 той почина”, спомня си моменти от миналото певецът.

За всички остава тайна защо все още Панайот Панайотов и съпругата му Емилия нямат собствени деца. Макар великият певец да надхвърля 60 години, той няма наследници и не обича много да говори по наболялата тема.

Изпълнителят и жена му са заедно от 1984 година. Двамата се запознали само месец преди сватбата си и любовта им била от пръв поглед. Когато Панайот предложил брак на Еми, тя не се поколебала за секунда и приела на момента.

С течение на годините обаче роднините им все повече ги натискали за наследници. Влюбените обаче винаги отклонявали темата като споделяли, че още не е дошло времето за деца.

Сега обаче, когато вече са изминали над 25 години от брака им, Панайот и Емилия не крият, че нямат наследство заради проблеми. Двамата отказват да споделят каква е точната причина за това, но поне вече се осмеляват да загатнат, че са се примирили със съдбата си да не бъдат родители.

Изпълнителят на „Момчето, което говори с морето“ доста често е бил съветван от свои приятели, че има и други варианти да стане татко. Белокосият певец обаче категорично бил против осиновяването на деца и не искал да гледа чужда челяд в къщата си.

„Относно осиновяването имам разбирания, които ще се видят малко странни на хората. Не мога да поема грижите за дете, което не е мое и в крайна сметка никога няма да приема за такова. Не бих се отдал като 100%-ов баща на чужда кръв“, откровено споделя Панайотов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук