Има две страни – житейска и криминална, за рецидивиста от Сърница

0
74
„Две страни на нещата можем да разгледаме – чисто житейската и криминалната. Ако погледнем в човешки план, това са хора отрудени, с много проблеми, бедни – те търсят единствения начин да оцелеят. При това положение се създава напрежение“, коментира пред bTV криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.
Вчера полицаи и спецчастите от отряда за борба с тероризма заловиха въоръжен рецидивист в хасковското село Сърница. Мъжът беше издирван за опит за убийство на свой съсед и стрелба срещу полицаи.
„Казусът тук е, че стадото минавало през двора на хората. На нас може да ни струва това странно, но за тях е сериозно. Затова няма как да гледаве на проблема само криминално“, каза проф. Гайдаров.

„От друга страна възниква въпрос, ако този човек има криминални регистраци и има незаконно притежавано оръжие, тези работи защо стоят така във въздуха. По отношение на този човек трябва да има някакво наблюдение“, отбеляза още той.
Проф. Гайдаров попита какво е станало с подаваните жалби и защо няма реакция относно тях.
„Много важна е ролята на районните полицаи, трябва да има превантивна политика – това е възлова роля на полицията, особено в малките населени места. Има практики и политики и трябва да има ясно разписани алгоритми как да се действа, особено в такива ситуации“, заяви проф. Калин Гайдаров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук