Интензивно движение на някои от граничните ни пунктове

0
102

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с РумънияСърбия и Турция за товарни автомобили на изход от страната, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, „Кардам“ и „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили на изход. Строително-монтажни дейности на пункта налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ за товарни автомобили на изход.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. \БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук