И ЗА ТОВА ЩЕ ХАРЧАТ ПАРИ: Учат бежанци как да се отнасят вежливо към жените!

0
1223

Британските власти трябва да обучат мъжете бежанци от Близкия изток на вежливо отношение към жените, за да предотвратят случаи на сексуален тормоз и насилие. Това предложи председателят на парламентарната комисия по въпросите на бежанците Тангъм Дебънеър от Лейбъристката партия, съобщи вестник „Дейли телеграф“, цитиран от ТАСС и bTV. Народната представителка призовава властите да приемат „стратегия за интеграция“, за да покажат на пристигналите във Великобритания бежанци какво поведение се очаква да имат. Подобен подход, заяви Дебънеър, ще помогне да бъдат предотвратени случаи на сексуално насилие от страна на бежанци като посегателствата срещу стотици жени в Германия.

„Не искам да се стигне дотам британският народ да отговори на евентуални прояви на сексуален тормоз или насилие, като отхвърли голяма част от бежанците“, каза тя.

Дебънеър предложи да бъде организирана национална кампания, която да помогне на мъжете бежанци да придобият най-общ поглед върху принципа за равенството между половете.

Великобритания се ангажира миналата година да приеме до 20 000 сирийски бежанци до 2020 г. През 2016 г. тя обеща да приеме допълнително до 3000 деца./БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук