сряда, май 8, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Йончева обвини ГЕРБ, че вкарали корупцията и в детските градини

Йончева обвини ГЕРБ, че вкарали корупцията и в детските градини

0
1013

Очевидно ГЕРБ имат чувство за хумор. И така междувременно в условията на шеги и закачки корупцията в България се превърна в житейска норма.“.

Това заяви БСП-депутатът Елена Йончева от парламентарната трибуна в дебата за първия вот на недоверие към третия кабинет „Борисов“ по повод изказването на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, че силата на ГЕРБ била Борисов, който смело разбивал корупционни схеми.

Тя заяви, че корупцията вече е битов стандарт като се започне ли от дребни схеми и се стигне до големите схеми.

Вие успяхте да вкарате корупцията даже в детските градини„, констатира Йончева.

По думите й финансови схеми вече водели до поръчкови убийства, имало договорени поръчки.

Вие успяхте да създадете легална корупционна схема за 2 млрд. лева – санирането“, категорична беше тя.

Йончева заяви, че големите обществени поръчки се печелят от близки до властта фирми, а липсата на конкуренция води до лошо качество.

Според Йончева това е моделът на управление на ГЕРБ, а той е много повече от шуробаджанащина. Извършва се търговия с обществен ресурс, по думите й.

Схемите се ползват за печелене на избори като част от ресурса се ползва за медийно влияние, което пък доведе до сриване в класацията за свобода на словото.

Тя обърна внимание и на Суджук-гейт и на оградата по границата с Турция, където по думите й, ГЕРБ се опитват да скрият съоръжението.

Как ще обясните, че при изхарчени 185 млн. лв., оградата пада. Защо областните управители са променили плановете за строеж на съоръжението“, попита тя премиера.

Има един закон. Законът за омертата и той безспорно се спазва в държавата. Това е закон на мафията“, заяви още Йончева по повод информацията на САЩ, че има корупционни схеми и мълчанието на премиера.

Българинът има точка на търпимост и смятам, че ние я стигнахме. Превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, г-н Борисов, превръщането й на територия без перспектива за развитие няма да замине. No pasaran, г-н Борисов„, заключи Йончева.

/нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук