Йордан Цонев: Истината за КТБ отдавна е ясна

0
1350

Истината за КТБ отдавна е ясна, докладът на „Аликс партнърс” само го потвърждава, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Банката е управлявана и от акционерите като пирамида. Вследствие на което са закупувани активи с пари на вложителите и тези активи не са заложени в банката”, продължи Цонев. Според него, това е доказано дори в изявленията на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев.

„Основните активи, които са купени с пари на вложителите не са в банката”, убеден е Цонев. В доклада на „Аликс партнърс” в много големи подробности се потвърждава тази схема.

„Не знам какво още очаквате да се разкрие по КТБ. Разкрито е всичко, в това число и бездействието на държавните органи и кои от данните са точни. Обяснихме съвсем ясно, че истината за КТБ отдавна е ясна, повтори той. Основният дефект е ясно описан, аз не съм имал време да погледна доклада на „Аликс партнърс”, но колегите вчера, които са го чели казаха, че в много големи подробности този доклад потвърждава тази схема.

Аз не знам какво повече очаквате да се разкрие по КТБ. Разкрито е всичко, в това число и бездействието на държавните органи, т.е. , ако мога да обобщя, докладът на „Аликс партнърс” потвърждава това, което всички знаем за КТБ и което временната комисия в НС разкри. Следващата стъпка, която ние вече предприехме с моите колеги Чобанов и Пеевски е да разсекретим доклада, за да бъде достояние на медиите и на всички. И тогава вие ще кажете дали това, което ние говорим досега е потвърдено от такава авторитетна фирма, отбеляза Цонев. /ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук