Йоско Костинбродския готви убийства на 2 ченгета и прокурор

0
1195

Трима държавни служители са сред главните виновници Йоско Костинбродския да има проблеми с правосъдието и да се крие извън България, съобщава столичен седмичник.Михаил Наумов, който е шеф на отдел „Престъпления срещу личността” в полицията, и колегата му Алекси Василев са ченгетата, които успяха да намерят доказателства срещу Йоско, годни в съда. Те събраха надлежна информация, че Костинбродския е извършил лично опит за убийство на Киро Японеца. Покушението срещу него стана на 12 юни 2003 година, когато двама мотористи стреляха срещу него на бул. „Никола Петков” в „Красна поляна”, но само го раниха.

На мушката е и действащият апелативен прокурор Бранислав Славов, който преди 2010 година бил много близък приятел с Йоско, но отношенията им много охладнели.

Сега Славов е свидетел по две дела срещу Йоско – едното е за опита за убийство на Японеца, а другото – за закана за неговото убийство, което Костинбродския му отправил, когато бил в ареста.

Както е известно, двама свидетели срещу Йоско бяха убити в последните години – 53-годишният бизнесмен Хрисим Хрисимов и Красимир Гочев-Шмид./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук