Каква е реалната цена на iPhone SE

0
1323

Аpple изненадващо за много хора представиха 4-инчов смартфон с иметоiPhone SE в годината, в която смятахме, че моделите с над 5″ диагонал доминират индустрията и го определиха като най-бързото устройство с този размер, което сме виждали досега. Дизайнът му наподобява този на iPhone 5S, но хардуерните му компоненти, крият няколко интересни изненади за бъдещите си собственици, като например по-бързия процесор, новия дисплей и усъвършенстваната камера. Сега в интернет изтекоха и данни, разкриващи каква реалната цена на актуалния смартфон на компанията и тя както винаги при нейни продукти е доста интересна.

Оказва се, че сглобяването на всички компоненти на iPhone SE струва на компанията около $166 (€140), като сега е момента да ви припомним, че най-евтината версия на модела ще се продава за $399 или €350, информира Re/Code. Oще по-интересното е, че версията на смартфона с 64GB памет може да бъде купена за $499 (€440), но пък струва на Apple само €9 повече за производство, което означава, че именно това ще е версията, която компанията ще иска да продава предимно на пазара. Oт своя страна тя винаги е печелила най-много от доставките на своите смартфони и iPhone SE е поредното, категорично доказателство за това.

Kонкретните данни показват, че Apple A9 процесора, с който работи устройството струва $22, докато допълнителните чипове, осигуряващи опциите за свързване са създадени за около $15. Самият дисплей на iPhone SE се оценява на $20, което е два пъти по-малко от $41, които тя плати за разработването на iPhone 5S преди три години, което се дължи и на съвместната сделка на компанията със Sharp и Japay Display Inc. Въпрос на време е да проследим дали това може да се превърне в поредния продукт и изумителен успех на компанията в технологичната индустрия.

Източник: digital.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук