Какви са вредите от липсата на с*кс

0
1331

Публикувано във факти.бг:

Сексуалният живот на човек може да се окаже в застой за дълъг период от време поради различни причини – липса на партньор, болест, пътуване или просто поради комбинация от рутина, стрес и много задължения, но резултатът винаги е един и същ – липсата на секс оказва влияние върху здравето на човека.

Повечето хора са преживявали подобни периоди на сексуален застой. И дори и да не са страдали от този факт, в тялото им със сигурност са се случвали някои негативни промени. Липсата на секс може да доведе до намалена концентрация, чувство на тъга, малко или никакво либидо, повишен риск от здравословни проблеми и други. Ето какво се случва с тялото ви, когато спрете да правите секс:

1. Спад на имунитета

Липсата на сексуален живот отслабва имунната система, твърдят експерти. А това неминуемо прави организма ви по-податлив на простуди и други заболявания.

 

2. Увеличаване на стреса

Човек се чувства по-стресиран и тревожен, когато дълго време не прави секс, тъй като по време на забавленията под завивките тялото отделя голям брой хормони на щастието. При липса на секс обаче такива няма.

3. Отслабване на вагиналните стени при жените

Колкото повече секс правите, толкова по-стегнати вагинални мускули ще имате. Ако нямате възможност за сексуални „тренировки“, не пропускайте упражненията на Кегел.

4. Проблеми с ерекцията при мъжете

Пенисът е мускул, който се нуждае от редовни тренировки. Ако един мъж дълго време не прави секс, това повишава риска от еректилна дисфункция, както и от преждевременна еякулация.

5. Намаляване на либидото

Колкото по-продължителен е сексуалният застой, толкова повече либидото на човек намалява, тъй като с течение на времето липсата на сексуален живот се превръща в нещо съвсем нормално.

6. Увеличаване на риска от развитие на рак на простатата

Според проведено научно изследване, мъжете с редовен сексуален живот са изложени на 20% по-малък риск от рак на простатата. Възможното обяснение за това е, че честата еякулация може да премахне потенциално вредните вещества от простатата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук