Какво е да водиш живот под ъгъл от 180 градуса: Малко момиче вече 9 години е със счупен врат (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
1028
Деветгодишната Афхсен Кумбар от индийската провинция Синд страда от рядко заболяване. Главата ѝ виси надолу на 180 градуса. Заради това на момиченцето се е наложило да спре да ходи на училище, то няма приятели, а родителите и в момента навсякъде я носят на ръце и чакат помощ от държавата.Видео тук

Афхсен Кумбар живее в Индия. Родителите ѝ, 55-годишнят Аллаха Джулио и 50-годишната Джамилян, имат още пет деца. Всичките те, както Афхсен, са се родили здрави. Когато обаче момиченцето било само на 9 месеца, то си паднало лошо на врата. Родителите го завели при местния целител, който пък се учудил, че детето е все още живо, но не успял да направи нищо за неговото излекуване.

„Изхарчихме си всичките пари, за да я заведем при местния целител, но той не помогна, а състоянието на Афхсен ставаше все по-зле и по-зле…“, споделя майката на момиченцето Джамилан Кумбар.

„Изхарчихме си всичките пари, за да я заведем при местния целител, но той не помогна, а състоянието на Афхсен ставаше все по-зле и по-зле…“, споделя майката на момиченцето Джамилан Кумбар.

„Тя нищо не може да върши сама и има нужда от помощ. Тя просто седи в ъгъла и понякога си играе със своите братя и сестри“, казва Кумбар.
Състоянието ѝ може да е свързано с аномалия при развитието на гръбначния стълб или мускулно разстройство, но диагнозата може да бъде поставена само от специалист след внимателно изследване в Карачи. Семейството обаче няма пари. Родителите работят във ферма и се занимават с натурално земеделие. Най-големият им син, 25-годишният Мохмад Якуб, работи в частен магазин и печели по 200 долара на месец.

Майката на Афхсен се надява, че правителството ще ѝ подаде ръка и дъщеря им ще може отново да заживее нормален живот.

„Искам тя да ходи на училище, да си играе с другите деца. Искам да я вида как тя живее нормален живот. Надявам се, че някой ден желанието ми ще се сбъдне“, казва майката на момичето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук