КАКВО СТАВА? ФК БДЖ Е В РАЗРУХА: Деца-инвалиди пътуват прави с купени билети!

Държавата на циганите, турците, и българите

0
8124

Деца инвалиди пътуват прави във влака, въпреки че предварително са си закупили билети. Това разказаха възмутени пътници, пише ”Фрог нюз”.

Малчуганите са се качили на Горна Оряховица и опитали да се настанят на местата си. Те оаче се оказали заети заради дублиране на местата.

Хорта, решили да помогнат и потърсили за помощ кондукторите, които вдигнали ръце и казали: „Ами, положението е такова“. Почувствали се безпомощни пътниците решили да звънят на 112 за подкрепа. Целта била децата да не се измъчват прави през целия път до Варна. От спешния телефон лаконично казали: „Ще видим какво можем да направим“.

Децата не са единствените потърпевши. Оказва се, че целият влак е препълнен с хора, които са си купили билети с места и би трябвало да пътуват седнали. Потърпевши описват ситуацията като ужасна, тъй като първа, втора класа, коридорите – всичко е било препълнено с правостоящи хора с билети.

По всичко личи, че в БДЖ властва хаосът и поредната изцепка и брутална гавра с децата идва след множеството издънки. 

Първо беше футболният тим, където „футболистчета“ ритат по някой друг час и взимат по-високи заплати от машинистите, а след това и скандалната обществена поръчка за ремонт.

Както писа Информационна агенция „Дейли Прес“,  БДЖ отказва да ремонтира влакове за 17 милиона лв., а пусна поръчка за 137 милиона. Частният жп завод „Експрес Сервиз“ е предложил на БДЖ да извършва поддръжка и ремонт на дизеловите мотриси „Сименс“ в продължение на 5 години срещу 17 милиона лева.

Компанията обаче е отстранена от процедурата с изискване за оборот от 80 милиона лева на година, а търгът е обявен с бюджет от 137 милиона лева. Това обяви управителят на русенското предприятие Цветелин Колев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук