Как баща отряза по грешка двата крака на малкото си момиче…

0
1290

Случката се развива през лятото на далечната 1983г в съветска Литва, когато малката Раса е на три годишна възраст.

Бащата на момиченцето е земеделец, който обаче обича да надига чашката доста често.  И точно заради тази негова страст към алкохола се случва и нелепия инцидент с малката му дъщеря Раса.

Нещастния случай сполетява малката красавица след като пияния ѝ баща излиза да оре на двора, където малкото момиченце си играе, тогава той оставя трактора и косачката без надзор и по случайност косачката отрязва и двата крака на Раса, без дори родителя да разбере, защото мотора заглушава писъците на малкото момиче.

Не след дълго когато бащата се връща и разбира какво се е случило, веднага вика помощ, за да откарат малката Раса в близката болница.

От там  успяват да овладеят само кървенето и дават съвет на бащата да откарат дъщеря му в Москва тъй като там имат повече апаратура и специалисти, които може да спасят живота ѝ.

След позвъняване в Московската болница изпращат самолет ТУ-134, който взима момиченцето, на което са поставили крачетата в лед и замразена риба и го откарват директно в Москва.

Там я чака и нейния спасител хирург д-р Рамаза Датиашвили. Който поема детето още от входа на болницата, виждайки едно малко телце на носилка с лед и риба върху  ѝ.

Но след тежка 9 часова операция малката Раса е спасена, чакайки  критичния период от 12 часа, за да се разбера дали трансплантираните крачета са приети от крехкото телце.

Хирурга споделя още, че такава операция повече никога не е правена! Тежка и изморителна не само за детето, но и за целия екип, който е присъствал!

Днес това е просто невъзможно … Никой няма да даде Ту-134 и няма да изчисти въздушен коридор в името на селско момиче от глухото село в Литва.

Обичайно в литовските села е да изхвърлят невинни деца в кладенец с ледена вода. Абсолютна деградация на границите на Далечния Изток на Европейския съюз.

Всичко приключва с хепи енд за Раса, след като тя прекарва 8 години от живота си по болници, през това време родителите ѝ  спират да я посещават и я оставят изцяло на грижите на медиците.

Не след дълго тя е осиновена от семейство учители, които отглеждат момиченцето като родна дъщеря!

Спомените на Раса от детството са мрачни, но тя споделя, че не мрази родителите си, които вече са починали, днес тя е омъжена в Германия за мъж от Казахстански произход и продължава да поддържа връзка и близки отношения с нейния спасител д-р Датиашвили, който вече живее и работи в Америка./ KAKATA.INFO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук