Как да свалим високото кръвно налягане в домашни условия

0
1394

Има няколко естествени и прости рецепти за снижаване на кръвното в домашни условия:

Много ефективен метод се явява обикновената дихателна гимнастика. За да я изпълните е необходимо да седнете удобно, след това се отпуснете, вдишайте дълбоко и в продължение на 7-10 секунди бавно издишвайте. Този лесен способ се изпълнява в продължение на 2-3 минути, той помага за понижаването на горната и долната граница с 20-30 единици.

За да се излекувате от хипертонията вземете натурален мед и цветен прашец и ги смесете в съотношение 1:1. Взимайте въпросната смес по три пъти на ден по една чаена лъжица. Желателно е тази смес да се взима един месец, след това направете прекъсване от две седмици и, ако е нужно направете повторен курс на приема на сместа. Благодарение на това средство ,освен понижаване на кръвното налягане, също така се повишава имунитета, а организмът се зарежда с полезни вещества, защото медът и цветният прашец ги притежават в достатъчно количество.

За нормализация на кръвното се приемат следните компоненти: една чаена лъжица захар, една чаена лъжица магнезиев сулфат, една чаена лъжица лимонов сок и 1/3 чаша преварена вода (б.р. 1 чаша=200 мл.). Сместа я пийте в продължение на месец- 1 път на 3 дни. След това започнете да я пиете 1 път на седмица в продължение на месец. Ако след като сте взимали въпросния лек и кръвното не се нормализира след един месец може отново да започнете приема.

Друго средство за снижаване на кръвното налягане са семената на копър. Вземете 2 супени лъжици стрити семена от копър и ги поставете в термос, залейте семената с половин литър вряща вода. След това почакайте половин час, докато отварата се накисне, изцедете и пийте по половин чаша (б.р. 100 мл.) от 3 до 5 пъти на ден, като взимате отварата трийсет минути преди хранене.

За понижаване на кръвното налягане ще ви дадем още една полезна рецепта: вземете 100 гр. счукани ядки от гръцки орех и ги смесете с 60 гр. мед. Тази порция лечебна смес ви е нужна за един ден. Трябва да изядете орехово-медената смес в продължение на деня, като я приемате 3-4 пъти на ден. Приемайте я в продължение на 45 дни, като всеки ден правете нова порция от сместа. Не е желателно да я приготвяте наведнъж в голямо количество.

За намаляване на кръвното налягане помага гореща вана за краката. Налейте в леген гореща вода и потопете краката си до глезените в продължение на 5-10 минути. Това ще ви донесе облекчение, тъй като кръвта от главата ви ще потече към краката ви. Между другото този метод помага също и при силно главоболие.

За бързо понижаване на кръвното може да използвате следния способ- потопете хартиени салфетки в ябълков оцет и ги поставете за 10 минути на стъпалата.

Високото кръвно може да снижите и с използването на глог и червена боровинка. Залейте 100 гр. от плодовете на глога с две чаши хладка вода. На другия ден същата тази вода с плодовете я заврете за малко и прецедете.

Смесете със захар половин килограм червени боровинки и взимайте от сместа в неголеми количества един час преди хранене.

В заключение хората, които страдат от хипертония е необходимо по възможност да избягват стресови ситуации. Такива състояния като повишена тревожност, честа раздразнителност и продължителна депрсия се явяват начало на влошаването на здравето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук