Как истинската пролет ще дойде от понеделник (СЛЪНЧЕВА ПРОГНОЗА ПО ДНИ)

0
1548

Десетдневна прогноза за България от vremeto.dir.bg

Максималните температури в края на следващата седмица ще надхвърлят 20 градуса

Всички средносрочни прогнози за времето сочат, че зимата най-сетне ще развее бял байрак и ще даде път на пролетта от следващата седмица. След поредния, но с голяма вероятност последен хладен уикенд – 26 и 27 март, от понеделник бавно и сигурно ще започне да се затопля.

В събота, 26 март, над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури на много места ще бъдат отрицателни до минус 3 градуса. Дневните температури ще бъдат до 13 градуса, като най-хладно ще бъде в София, Смолян, Варна и Разград – около 9 градуса.

В неделя, 27 март, максималните температури слабо ще се понижат, като се очаква да превали дъжд, повече като количество над източната оловина от страната.

От понеделник, 28 март,  ще започне затопляне. Над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще останат ниски – на места, като в Смолянско, например, може да паднат и до минус 7 градуса. За сметка на това дневните температури ще започнат да се повишават, като се очаква в първия ден от седмицата да бъдат между 12 и 15 градуса.

Във вторник , 29 март – над страната ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са 16-17 градуса.


Десетдневна прогноза за района на София от Синоптик.бг

В сряда, 30 март , времето ще бъде без съществена промяна. Минималните температури ще се вдигнат с няколко градуса и ще бъдат между 2 и 5 градуса. Максималните също ще се вдигнат и ще бъдат между 15 и 19 градуса.

В четвъртък и петък – 31 март и 1 април, се очаква и минималните и максималните температури да се повишат с още няколко градуса. Така дневните на много места ще прехвърлят 20 градуса. Дъжд не се очаква, макар че ще има повече облаци.

Следващите почивни дни – събота и неделя, 2 и 3 април, ще бъдат слънчеви и топли – с максимални температури отново около и малко над 20 градуса.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук