Калифорния е на път да стане първият щат, изискващ соларни панели по жилищата

0
1739

Американският щат Калифорния направи голяма крачка към разширяване използването на възобновяеми източнициза производство на енергия. Калифорния е на път да стане първият щат, който ще изисква поставяне на соларни панели на почти всички нови жилища, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Калифорнийската енергийна комисия одобри жилищните сгради до три етажа, включително фамилни къщи, даразполагат соларни инсталации от 2020 г.

Комисията е изчислила, че промяната, заедно с изпълнението на други изисквания за ефективност, средно ще увеличи разходите на жилищата в щата с 9 500 долара. Калифорния е с един от най-скъпите пазари на имоти в страната, където еднофамилна къща струва 565 000 долара.

Промените изглежда са подкрепяни от строителните предприемачи, лидерите в Калифорния и активистите в полза използването на възобновяеми източници.

На национално ниво соларната енергия представлява под 2% от производството на електроенергия в САЩ, според американската Администрация за енергийна информация. Но секторът се разраства заради големите соларни ферми и разпространението на соларни панели по жилища и бизнес сгради.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук