Калфин: Мигрантите на самолета и обратно! После няма да посмеят да дойдат

0
1274

”Решението на темата с мигрантите е в две посоки – едната посока е завишаване на наказанията за трафик, за което и парламентарната група на ПП АБВ внесе предложение в НС, и другата – да се демотивират бежанците въобще да идват в България. Когато имигрантите знаят, че като ги заловят в България, ще ги натоварят на самолета и ще ги върнат обратно там, откъдето са тръгнали, те няма да посмеят да идват.“ Това обяви кандидатът на АБВ за президент Ивайло Калфин в Свиленград.

Той беше категоричен, че държавният глава трябва да участва активно в решаването на въпросите с депортирането на хората, които идват от страни, в които няма война. ”Не може да очакваме само министър-председателят да реши този въпрос. На него трябва да му помогне дипломацията. Ама не да чакаме други държави да правят дипломация за нас и вместо нас, защото не те са на границата с бежанците, а ние”, допълни Калфин.

Според него в момента президентът се правел на разсеян и не се включвал в търсенето на решение на проблема с преселниците. ”Проблемът с бежанците просто ни задължава да си изберем президент, който да е силен дипломат”, подчерта кандидатът за президент на Коалиция ”Калфин – президент” Ивайло Калфин.

Той обяви, че през последната година у нас са влезли общо над 15 000 имигранти, като 80% са от страни, различни от зоните на конфликт, най-много – от Афганистан./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук