Кандидат-палач се разкая, поиска прошка и затвор

0
1173

Мъж, заплашил да изколи съседите си в Бойчиновци и обезглавил козле пред тях, се извини на уплашените до смърт хора и на прокурора и сам поиска да иде зад решетките. Разкаянието на агресивният апаш сложи засега точка на продължил месеци тормоз в северозападния град.

54-годишният Симеончо С. от Бойчиновци отдавна се карал за щяло и нещяло с комшиите си в железничарския град и ги засипвал с обиди и заплахи. В края на 2015 г. той съвсем побеснял и заплашил да ги изколи до крак.

Хората подали жалба в полицията, Симеончо бил изправен на съд и бил наказан с „пробация”. Разгневен заради присъдата, на 26 февруари бабаитът се нахвърлил върху комшията си Л. Г. с ругатни, извлякъл от обора козле и с викове „Ей така ще изколя и вас!”, като джихадистки палач прерязал гърлото на животното.

Полицаи веднага арестували касапина и срещу него пак започнало дело. Симеончо се признал за виновен и сключил с прокурора споразумение за три месеца затвор. Но преди да подпише отново се разбеснял, отказал да сложи параф и ударил микрофона пред съдията. Магистратите изпратили насилника за експертиза в затворническата болница в Ловеч, но медиците заявили, че е психично здрав и може да носи отговорност.

Изправен отново пред съда, Симеончо С. този път поиска смирен извинение от съседите си и прокурора Миглена Митрева и сключи споразумение за пет месеца затвор заради заканите си да коли наред. Бабаитът ще трябва да плати и близо 1000 лева разноски за психиатричната експертиза.

„Главата ми не беше в ред, няма да коля никого!”, обеща мъжът./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук