Капитанът на похитения кораб е 38-годишен от Благоевград

0
119

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев от Благоевград. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал „Струмско“. Към момента те отказват да говорят за случая.

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба „Галакси лидер“ в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.
На кадрите се вижда как над плавателния съд лети хеликоптер, от който скачат тежко въоръжени йеменски бунтовници, които превземат плавателния съд.

Компанията-собственик заяви, че към момента всички комуникации с кораба са изгубени.

По последни данни Йеменските бунтовници хуси разпространиха днес видеозапис, в който се вижда как спуснати от хеликоптер въоръжени мъже пленяват товарен кораб в Червено море, предаде Ройтерс.

Видеозаписът е разпространен от телевизионния канал на движението „Ансар Аллах“ на бунтовниците от йеменското племе хуси – „Ал Масира“, ден след като проиранската групировка отвлече товарен кораб. Движението обяви, че „корабът е свързан с Израел„, припомня Ройтерс.

На борда на отвлечения кораб „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) има българи. Пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан. Ройтерс посочва, че според твърденията на Израел отвлеченият кораб е собственост на британска компания и е нает от японско предприятие.снимка:БТА

Капитанът на похитения кораб е 38-годишен от Благоевград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук