КАПИЯ НА РАДЕВИЯ ПЛАМЕН УЗУНОВ В ГДБОП ПРЕВЪРНА СЛУЖБАТА В НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА НА ОПРЕДЕЛЕНИ БАНДЮГИ. ЗАМ.ШЕФЪТ НА ГДБОП РАЗЧИСТВА ТЕРИТОРИИ НА БАНДИТИ, КОИТО Е ВЗЕЛ НА „ОБГРИЖВАНЕ“

0
282

Близкият до президентския съветник масонът Пламен Узунов от „пътя на копринката“ и настоящ заместник-директор на ГДБОП Димитър Русев Кангалджиев реализира “all inclusive” услуги за лица от родния ъндърграунд, разкрива сигнал АФЕРА.

Според сигнала, откакто Кангалджиев е заел високия пост в службата за борба с организираната престъпност, същият използва позицията си, за да “обгрижва” доказани криминални субекти от родния ъндърграунд.

Нещо повече. Според информацията ни, вторият човек в ГДБОП, дори е разследван към момента от отдел “Вътрешна сигурност” към МВР заради протекциите, които той оказва на близки до сърцето му бандюги.

В следствие схемите на „ченгето – бандит“, куп служители от ГДБОП вече са напуснали службата, като някои от тях дори са готови да дават публични интервюта, за да разкрият ширещата се корупция в ГДБОП – отделите намиращи се под контрола на Кангалджиев.

Името на настоящия зам.-шеф на ГДБОП е със съмнителна репутация още от началото на неговата кариера в МВР.

В медията ни разполагаме с информация онагледяваща с различни примери, как Димитър Кангалджиев е “газил лука” още от самото начало на своята кариера като полицай. Например, като директор на РПУ-Ботевград той е предотвратил арест на две лица, които са били почти задържани на място заради кражба на нафта, предупреждавайки ги, че има СРС-тата срещу тях.

Впоследствие пък, когато той е бил преместен в отдел “Миграция” към ГДНП, Кангалджиев разпъва чадър над фамозния трафикант на мигранти от Лом с прозвище Яйчака. Последният е контролирал канал за трафик на незаконни мигранти, като е реализирал схемите си именно благодарение на МВР-чадъра разпънат над него.

За настоящия зам.-шеф на ГДБОП още се твърди, че е и роднина на известния наркобос Веселин Ермалаев, по прякор Весо Телото. За последния се знае, че преди време оглавяваше разбойническата банда на “Чуковете”, след като тарторът ѝ Любомир Симеонов се отдръпна от престъпния свят.

Именно заради чадъра, разпънат над Ермалаев от Кангалджиев, много настоящи служители на ГДБОП директно напускат службата, разочаровани от безнаказаността и произвола в нея.

Най-фрапиращото е, че десетки служители в ГДБОП и МВР перфектно и отдавна знаят за случващото се покрай Кангалджиев, но предпочитат да мълчат, тъй като знаят че Кангалджиев минава за лична капия на Пламен Узунов, който пък както АФЕРА нееднократно информира е човекът, който кадрува, заедно със „Златния“ Копринков, всички висши кадри в МВР и службите. Вследствие на това, и благодарение на позорното бездействие на началника им Румен Радев, МВР бе докарано до тотална кочина, вместо да бъде извадено от колапса от времето на кохортата на ГЕРБ.

Независимо от всеобщото отчаяние в службата обаче, сред служители все пак имало неколцина смели БОП-аджии, които вече били узрели, да говорят публично пред журналисти за случващото се в дирекцията.

По думите на някои от тях, работата на Кангалджиев била да разчиства конкурентни територии и да освобождава криминално пространство за лицата, които си бил избрал за “обгрижване”.

Очаквайте продължение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук