Каракачанов къса с Валери и пристава на Радан

0
1358

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов зарязва Патриотичния фронт и колегата си съпредседател в коалицията Валери Симеонов. Търканията между двамата напоследък съвсем са се засилили, което подтикнало войводата да търси нова политическа алтернатива. И съвсем неочаквано за електората си се спрял на лидера на ДСБ.

Радан Кънев и Каракачанов са се срещнали тайно вече няколко пъти – последно засега във вторник. Пред опозиционера в Реформаторския блок лидерът на ВМРО е предложил заедно да се явят на президентските избори наесен. Това ще е втората коалиционна формация, която Каракачанов се готви да напусне за по-малко от 2 години. ВМРО се раздели с „България без цензура“ на Николай Бареков, за да се обедини с НФСБ на Валери Симеонов, но двете формации, изглежда, „не могат да работят заедно“, коментира депутат от ВМРО.

Той добави, че двамата били на коренно различно мнение за начина, по който да гласуват народните избраници в пленарна зала по важни законопроекти. „Неведнъж ВМРО и НФСБ са гласували различно, разпечатка може да го докаже“, посочи източникът ни.

Чашата особено преляла преди срещата на парламентарната група на ПФ с премиера Бойко Борисов в края на януари. Пред Симеонов Каракачанов е настоявал коалицията им да получи и министерски пост, но останал порязан. Симеонов пак повторил, че подкрепят коалицията, но ако се ангажират с представител във властта, това би значело да гласуват „за“ предложения, с които биха отблъснали избирателите си. След като за пореден път мераците на Каракачанов за министерско кресло, и то с ресор отбрана, били попарени, войводата започнал да оглежда потенциални нови коалиционни партньори. И се спрял на Радан, който подобно на Каракачанов разцепвал редиците, но на РБ.

Кънев е дал недвусмислена зелена светлина за общо участие между двамата, но предлагайки му вицепрезидентския пост. В замяна обаче поискал депутатите на ВМРО да бъдат опозиция на мнозинството още отсега и ако се докаже, щял да го вземе при себе си информира vsekiden.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук