Каракачанов осигури военен самолет да върне болната Теодора от Истанбул

0
3528

Самолет на военновъздушните сили има готовност да транспортира тежкоболната Теодора Маджарова от Истанбул до София, съобщи БНР.

Онкоболна българка не може да се прибере в България заради състоянието си Припомняме, чрез дарения бяха събрани нужните 50 хил. евро за транспортирането на Теодора от Бразилия. Очаква се тя да лети с директен полет в петък. Състоянието на жената се влоши сериозно и повечето авиокомпании отказваха да поемат риска да транспортират Теодора. Тя трябва да пътува с медицински екип и апаратура.

Външно министерство са попитали Военното ведомство дали е възможно един от самолетите „Спартан“ да се лети до Бразилия.

Събраха 50 хил. евро дарения за връщането на тежкоболната Теодора в БългарияМинистърът на отбраната обясни, че това би било сериозен риск за Теодора.

„Само че разстоянието е голямо. Това означава четири кацания и четири излитания – на отиване и на връщане за презареждане. Не е въпросът само в огромния финансов разход, но по съвет на специалисти отВоенномедицинска академия, не е добре за самия пациент, затова, доколкото знам, това, което е организирано, е полет чрез частна фирма, директен от Бразилия до Турция. Ако лекарите, които приемат пациента, смятат, че трябва да се транспортира до София със самолет, ще го осигурим“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук