Каратанчева: Шарапова е виновна, но няма да я накажат като мен, защото е звезда

0
989

Втората ракета на България при жените Сесил Каратанчева заяви, че не оправдава по никакъв начин Мария Шарапова за взимането на допинг.

„10 години да вземаш някакъв препарат, който сега го забраняват, означава, че си ползвала предимство с нещо достатъчно ефективно, което те е подпомагало в спортното развитие и възстановяване. Повишавало е нивото ти на тенис и физическото ти състояние. Това е идеята на допинга: да ти помага за по-добро представяне. Затова не мога да оправдая нещо такова. Защото аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях осъдена много по-строго“, заяви за „Tennis24“ Каратанчева.

Сесил, която през 2005 г. бе наказана от Международната федерация за 2 години заради употреба на нандролон, е на мнение, че рускинята няма да понесе голямо наказание.

„Нека бъдем реалисти. Това е Шарапова и тя няма да понесе нито голямо наказание, нито сериозни финансови загуби. Чакам да видя развитието. Нямам особена вяра в системата, особено когато се отнася за топиграчи, защото малко или много има двоен стандарт“, коментира българката.

На въпрос дали самата Каратанчева се оказва най-големият престъпник в тениса, Сесил отговори: „Явно да. След мен и Хингис я наказаха за 2 години. Но като имаш предвид, че после имаше случай като този с Гаске, чиято санкция беше направо смешна в сравнение с нашите, а пък и обяснението му за кокаина… Системата е относително нещо, както казах.“/Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук