Каруца прегази главата на дядо, оцеля

0
1180
снимка бгнес

Колело на каруца мина през главата на 81-годишния дядо Костадин Д. от кресненското село Сливница и той оцеля. Инцидентът станал вчера около 16 часа, когато дядото излязъл с каруцата, теглена от буйния си кон, в трудно достъпна местност над селото, за да оре нивата си. Повече от два часа дядото се мъчил да впрегне коня в ралото, но не успял. Накрая се отказал и криво-ляво успял да върне непослушния си помощник пред каруцата.

Още с потеглянето конят дал “мръсна газ” и дядо Костадин изпаднал под каруцата, която била от най-старите модели с четири дървени колела, обковани с метални обръчи. Задното ляво колело минало буквално през лицето му и дядото си глътнал езика. За късмет точно тогава минавал негов съселянин с джипа си, който му се притекъл на помощ. Той бързо извадил езика му, обадил се на тел. 112 и свалил с джипа си дядото до селото. Там му е оказана първа помощ от медицински екип на филиала на Спешната помощ в Кресна. После пострадалия с линейка е транспортиран до Спешно отделение в Благоевград.

“Направихме на дядото пълни изследвания на скенер. Наранен му е езика, както и ябълчната кост, има тежки травми по лицето, но опасност за живота му няма, каза д-р Огнян Митев, шеф на благоевградската болница. До обед сигурно ще го транспортираме в софийска болница, защото там има по-добри специалисти по лицева хирургия”, допълни д-р Митев./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук