Квартал в Пловдив пропищя от бригада проститутки

0
1515

Цяла бригада проститутки се е заселила до новия паркинг на Стоматологичния факултет. Те шарят по тротоарите и алеите в парка, сигнализира до в. „Марица” читателка, която живее в кооперация отсреща.

„Накацаха навсякъде, денонощно не можем да се разминем от тях, защото съзнателно стоят в средата на алеята и се отъркват у хората.

Направо ме е гнус“, възмущава се дамата, подала сигнала. Тя се притеснява, че из квартала ще плъзнат зарази от нашествието на жриците. „Не им стига алеята край булевард „Христо Ботев”, но от няколко месеца се изсипаха и под прозорците ни”, пише читателката.

В сигнала до изданието тя е изпратила и колаж на жрици, които шарят из квартала и са се настанили на новите паркоместа зад стоматологията. Този паркинг сега в нова пиаца за к..ви ли ще се превърне. Като весела уличка в Амстердам ли?!”, притеснява се госпожата.

Проститутките обаче обясняват, че те са на това място много преди стоматолозите, и че с търсенето и очакването на клиенти на никого не пречат. Дори когато сградата била в строеж те използвали помещенията за работа, но когато я завършили, ги изгонили.

Тарифата им се движи около 20 лв. за сеанс. Ниската цена те обясняват с липсата на пари у хората. Според една от тях всяка жена, дори да е богата и красива, може да озове на тяхното място, защото никой не знае как ще му се обърне животът.

Повечето от наобикалащите района проститутки са ромки, но нерядко сред тях се срещат и много българки, а дори имало и възрастна жена, разказва едно от момичетата от този район.

Жриците отричат да търсят клиенти само на паркинга и че дори работата им не зависела от това място. Повечето отивали надолу към града, разказва една от тях пред изданието.

Проститутките, които се събират в тази част на града, не е от сега и е проблем за Пловдив. В началото на юли кметът на район „Централен“ разпореди да започне ремонт на алеята, която свързва ул. „Любен Каравелов” с парка на Младежкия хълм.

Точно тук в храстите срещу Стоматологичен факултет жриците на любовта водят своите клиенти. Саморасляците и храстите на входа на алеята ще бъдат изсечени, а самата пешеходна зона – възстановена, за да могат хората, които идват да почиват на Младежкия хълм, да я ползват пълноценно.

Според кмета храстите служат за своеобразен параван за труженичките и мераклиите да се възползват от експресните услуги. Короните на защитените видове дървета ще бъдат подрязани.

Алеята отдавна се нуждае от ремонт, защото нивото е по-високо от уличното платно и настилката е разбита. Голяма част от нея е превърната в незаконен паркинг, който също ще бъде премахнат. В същата зона ще има и осветление. За благоустрояването в парка на тепето, включително и за санитарната сеч, е получено писмено съгласие от МОСВ, защото хълмовете са защитена зона./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук