Кинокритиците определиха най-добрия филм на 2017 година

0
1402

Вестник на властта“ на Стивън Спилбърг спечели наградата за най-добър филм на Националния съвет на кинокритиците, а звездите му Мерил Стрийп и Том Ханкс получиха главните актьорски отличия, съобщи Асошиейтед прес.

Ден след като спечели три награди „Готам“, хорърът „Бягай“ на Джордан Пийл получи отличието за най-добър актьорски състав, както и за режисьорски дебют.

Филмът „Лейди Бърд“ на Грета Гъруиг спечели две награди – за най-добър режисьор и най-добра актриса в поддържаща роля за Лори Меткалф.

Грета Гъруиг
Грета Гъруиг

Филмът със Сирша Ронан в главната роля се очертава все повече като основен претендент за награди през този сезон, като получи и най-добрите отзиви – одобрение от 100 процента от сайта Rotten Tomatoes, което досега не се беше случвало.

След като спечели наградата „Готам“ за най-добър филм, „Призови ме с твоето име“ на Лука Гуаданино получи само един приз от Националния съвет на кинокритиците – за пробив на Тимъти Шаламе.

Уилям Дефо спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля („Проектът Флорида„).

Режисьорката Пати Дженкинс и актрисата Гал Гадот
Режисьорката Пати Дженкинс и актрисата Гал Гадот
 

Наградата за привличане на вниманието беше присъдена на режисьорката Пати Дженкинс и актрисата Гал Гадот за филма „Жената чудо„.

Призът за свобода на словото си поделиха Анджелина Джоли за „Първо убиха баща ми“ и Джон Ридли за документалния филм „Нека всичко да рухне: Лос Анджелис 1982 – 1992„.

Анджелина Джоли
Анджелина Джоли

Националният съвет на кинокритиците е основан през 1909 г. като организация с идеална цел, която подкрепя филмите като форма на изкуство и развлечение. Носителите на наградите се определят от над 100 кинодейци, преподаватели и студенти по филмово изкуство, почитатели на седмото изкуство.

Миналата година Националният съвет на кинокритиците избра за най-добър филм „Манчестър до морето„, а през 2015 г. – „Лудия Макс: Пътят на яростта„. Наградите на Националният съвет на кинокритиците ще бъдат връчени на гала вечеря на 9 януари.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук