Кметът на Варна ще глобява фирми и заради пълните контейнери

0
417

Оправданията на ангажираните със сметосъбирането фирми били свързани с непочистените от снега улици

Дни след като кметът на Варна Иван Портних обеща драстични санкции на снегопочистващите фирми заради несправяне със зимната обстановка, заетите със сметосъбирането фирми също са заплашени от глоби. Причината са преливащите контейнери в различни части на града.

Най-сериозни са нарушенията в район „Младост“ и край бившата фабрика „Христо Ботев“, съобщи зам.-кметът Тодор Иванов. В момента се обобщават протоколите от нередностите, описани от проверяващите от районните администрации и от общината. След това ще бъде направено предложение до кмета санкциите на фирмите да бъдат пропорционални на нарушенията, каза още Тодор Иванов.

По думите му оправданията на ангажираните със сметосъбирането фирми били свързани с непочистените от снега улици и междублокови пространства. Те обаче са несъстоятелни, защото достъп до контейнерите е бил осигурен, а заради топлото време във Варна вече няма никакъв сняг, а съдовете за смет все още са пълни.

През миналата година на сметопочистващите фирми са били наложени санкции в размер над 262 600 лв., припомни Иванов./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук