Кметът педофил Иван Евстатиев изнасилил над 1000 момичета

0
4951

Бил със Златка Райкова, когато тя е едва на 17

16-годишната Божидара – Буба свидетелства пред съда: Нае ни, за да спим с руснаци!

Иван Евстатиев поръчвал малолетни проститутки на Киро Лозенеца, непълнолетно момиче прието в болница след оргия

2110867502

„Дядо ми е казвал – като видиш някое хубаво пиче, удряш го с капата по главата. Ако не падне – значи може да го е*еш!”

Тази и подобни гнусотии са били част от неизменният словесен репертоар на на кмета педофил Иван Евстатиев, който преди дни напи, упои и изнасили девствено 16-годишно момиче в Стрелча.

Вулгарното престъпление на 60-годишния изрод, бивш кмет на град Пазар­джик и община Стрелча, вдигна на бунт населението на малкото градче, хората се заканват, че ако Евстатиев се измъкне безнаказан, жив ще го одерат и скопят. Засега обаче няма шанс кметът педофил да попадне в лапите на тълпата, тъй като съдът в Панагюрище го задържа за постоянно, докато тече делото за бруталното сексуално престъпление.

Макар от прокуратурата и съда да пазят в тайна детайлите около изнасил­ването на Иван Евстатиев заради разбитата психика на жертвата му – 16-годишната девствена ученичка Ирина, в Стрелча се говори открито за това как перверзникът подмамил момичето в общинския хотел в града, който Евстатиев ползва като свое жилище и бардак.

„Подлъгал я е, че ще й уреди държавна стипендия за добри резултати в учи­лище. Сипал й водка със сок от ябълка, а докато тя отишла в тоалетната, й пуснал един диазепам в пиенето. Ирина е била неадекватна от алкохола и приспивателното и е била изнасилена от изрода. Тя не е първата му жертва, но със сигурност ще бъде последната му, защото, ако тоя се измъкне, лично аз ще го открия и ще го гръмна с пушката!”, твърди родственик на изнасиленото момиче.541873_645178965516817_217621648_n

Иначе за Иван Евста­тиев от години се знае, че посяга сексуално на жени и че е пристрастен към секса, макар да има проблеми с ерекцията. Заради това Евстатиев винаги държал в джоба на сакото си опаковка „Левитра”. Преди няколко години сладострастникът едва не получил инфаркт, след като пийнал по-висо­ка доза от необходимото. Тогава ползвал „Виагра”. След инцидента лекарите го посъветвали да смени лекарството и да мине на по-леката „Левитра”, която щади сърцето.

„Докато беше кмет на Пазарджик, бе в сти­хията си. Тогава се бе сприятелил със сводника Димитър Митров – Митко Полицая, който по-късно беше арестуван като част от организираната група „Октопод”. Митко Полицая водеше проститутки на Евстатиев, а онзи му вършеше разни услуги в общината”, спомнят си жители на Пазарджик.

Сред близките приятели на Евстатиев, които го уреждали с момичета на аванта, бил и борецът Димитър Джамов. Когато обаче педофилът станал кмет на Пазарджик, Джа­мов започнал да се фука из града, че градоначалникът му е пръв приятел и че двамата често отскачат до София, за да спят с момичета на повикване.

„Евстатиев научи какви ги говори Джамов и спря да му вдига телефона. Два­мата се изпокараха грозно, а кметът направи всичко възможно, за да навреди на бизнес  интересите на Джамов”, раз­криват пикантни подробности от биографията на   педофила   паметливи жители  на Пазарджик.8eaae24d09caa860eabed3011b1e9493

Сред градските легенди за Евстатиев, разпрос­транявани и до днес в Пазарджик, е тази, че той е бил сред първите мъже в живота на плеймейтката Златка Райкова. „Когато Златка стана известна, Иван се фукаше, че е спал с нея, докато тя е била на 17. Уредил му я сводникът Телбиза, който е първото гадже на Русата Златка. Разправяше, че Златка не струвала в леглото, имал много по-класни момичета от нея. Подоб­но на Митьо Пищова се фукаше с бройките си, но не ги уточняваше като него, а казваше, че бил „хилядопутник”. Мислехме си, че много говори и че е „безопасна игла”, ама то какво се оказа – че е истински сексманиак, при това опасен…”, цъкат с език служители на община Пазарджик, които са хва­нали кметуването на Иван Евстатиев.

В Стрелча педофилът от­ново се развихрил, докато кметувал в периода 2011-20015 г. Според мълвата в градчето Евстатиев е посегнал сексуално на още няколко момичета, които обаче мълчали от страх. Преди месеци, докато все още бил кмет, Евстатиев задявал   младо   момиче, което продавало бързи закуски   в   местната бакалия. „От   теб бани­цата, от  мен – ебаницата!”, Дебелашки се шегувал Евстаиев с момичето пред   очите на десетки  други клиенти.

През последните години Евстатиев загубил голяма част от влиянието си в БСП именно заради секс скан­далите около него, както и заради потуления скандал, че е черпил с проститутки руска делегация в Пазар­джик. Педофилът влязъл в открита война с Георги Петърнейчев, който е сред силните фигури в БСП, а освен това бе и заместник-министър по транспорта.

„Петърнейчев бе наясно с перверзиите на Евстатиев и не искаше да го вижда, нищо че Иван беше кмет. Затова, когато се случи трагедията със сестрите Белнейски, Евстатиев из­мисли как да отмъсти на врага си. Привика тайно журналисти и им каза под сурдинка, че синът на Петърнейчев е замесен в убийството на двете момичета. Белнейски били видели как синът на министъра убива с джипа си възрастен човек – акордеонист от старческия дом. И тъй като били свидетели, било взето решение сестричките да бъдат премахнати. Естествено, това не бе вярно, но историята бе тиражирана и напълно съсипа живота на сина на Петърнейчев. Той тогава напусна Пазарджик и досега не се е връщал”, казват в града.

Според грубите изчисления на местните Евстатиев е профукал над половин милион лева по проститутки, за да задоволява нагона си. Имало случаи, в които в рамките на един и същи ден спи с три различни девойки. „Състоянието му е медицинско. Това е силна сексуална обсесия, което е тежко психическо разстройство и се лекува. Официално от 20 години Световната здравна организация води сексуалната зависимост като болест, подобно наркоманията и алкохолизма. В САЩ и Европа има над 10 клиники, които лекуват тези състояния”, казват посветени.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е бил клиент на сводника Кирил Маринков – Лозенеца. За да поясним за какво обкръжение става въпрос, ще уточним, че въпрос­ният Киро Лозенеца има брат близнак -Методи. Той е убит при разстрела на Бай Миле. Твърди се, че във фаталния ден Методи отишъл при сикаджийския бос, за да заглади скандал между Киро и пловдив­ския подземен бос Антон Генадиев – Санджето.

На този човек става клиент и Иван Евстатиев, при това без никакви задръжки. Секс аферата с неговото участие излиза на бял свят, след като полици­ята започва разследване срещу Лозенеца за трафик на проститутки в Европа, а също и за пране на пари и разпространение на фалшиви документи.

Една от свидетелките е Божидара-Буба. Тя е едва на 16 години, но с богата биография. Момичето признава, че е обслужвало чужденци по покана на кмета на Пазарджик Иван Евстатиев. Обяснява, че той лично е платил на нея и колежките й. Момичетата на Лозенеца трябвало да се погрижат за делегаци­ята от побратимения град Борисов от Белорусия. Да допълним, че Иван Евста­тиев е сред активистите на движение „Русофили” от години.

По признания на Буба сексът онази нощ бил толкова бурен и нестан­дартен, че след това едно от момичетата се наложило да търси „Бърза помощ”. Момичето между другото обяснява също, че Лозене­ца я пращал и при Димитър Желязков – Очите, докато несебърският наркобарон бил на почивка в Боровец.

След разкритията си Буба става таен свидетел по делото срещу Лозенеца и бандата му. Не минава много време обаче и из Пазарджик се разчува за показанията й. За скандала с проститутките веднага е информиран и тогавашни­ят партиен вожд Сергей Станишев. Иван Евстатиев отрича и твърди, че това са „политически инсинуации” на най-ниско ниво. Той се заканва, че ще съди медии, които разпростра­няват „компроматите” по негов адрес. „Всяко куче, което ме е залаяло, все е побесняло! – сипе заплахи Евстатиев. – Аз съм юрист и ще ви гоня до дупка!”.

За късмет на кмета по същото време в Пазарджик избухва още един секс скандал. Общинският съветник Тони Баждаров и собственик на местна ка­белна телевизия е уличен от „Господари на ефира“ в педофилия.  Излъчени  са кадри, заснети със скрита камера, на които се вижда, че той предлага секс на малолетни по интернет.

Когато се разчува за подвизите на Иван Евстатиев, говорителката на БСП Илияна Йотова се   заема енергично да го защитава. Според нея обвиненията срещу този „сериозен човек и доказан юрист” са несериозни. Като главен секретар на МВР обаче Бойко Борисов по­твърждава, че има такова разследване.

Любопитно е, че по-късно обвиненията срещу Киро Лозенеца отиват в съда. Иван Евстатиев е извикан като свидетел. Факт е, че показанията на момичето са приети от съда и стават една от причините за ефективните присъди на сводниците. Лозенеца отнася 5 години, а другите трима от бандата – от 2 до 3 години.

Тъстът му го гърмял заради курвалък

Тъстът на Иван Евстатиев, който преди 1989 г. е бил първи секретар на БКП в Пазарджик, лично е прострелял педофила заради непрестанния му глад към млади момиче, мълви се усилено в Стрелча.

Преди години, докато все още бе кмет на Пазарджик, Иван Евстатиев претърпя инцидент. Според обявлението на МВР, той се прострелял с пистолет, докато го почиствал. Упорито обаче се шушука, че Евстатиев не се самопрострелял в дома си, а е бил гръмнат от тъста си след поредната тяхна свада заради грозните изневери на кмета.

„Тогава от полицията покриха случая, макар да разкриха от ъгъла на стрелбата, че не Евстатиев се е прострелял, а някой го е гръмнал. Приеха на доверие версията му с надеждата, че Иван ще се вразуми след това предупреждение и ще спре да изневерява на жена си”, вдигат рамене в Пазарджик.

ТРИК С КАРТИНИТЕ НА ЗЛАТЮ БОЯДЖИЕВ

Иван Евстатиев се прочу преди година като „откривател” на неизвест­ни платна на големия ху­дожник Златю Бояджиев в Стрелча. Уж изведнъж те се появиха в сейф на общи­ната, а кметът твърдеше, че са били заключени в него повече от 11 години и забравени. Евстатиев се натъкнал на платната след изложба на Никола Манев в града. От дума на дума се сетили и за платната на Златю Бояджиев. Напра­вили комисия, отключили сейфа и така попаднали на ценностите.

Картините на Златю Бояджиев се оказват 6, защото едно от платната е изрисувано и от двете страни. Няма съмнение, че картините са от 50-те го­дини, когато художникът е бил на лечение в Стрелча. Заедно с платната там се оказват и златни и сребър­ни предмети от тракийско съкровище – апликации от колесницата, намерена в Жаба могила, елементи от златен венец, две златни маслинови листа и плод. Покрай разплитането на „загадката” се оказа, че платната са изваждани последно през 2004 г, когато ги оценили между 3000 до 5000 лева.

Според версията на Иван Евстатиев картини­те на Златю Бояджиев били подарък на града от художника, но на­следниците на твореца веднага изказват съм­нение, че има подобно дарение. Мнозина още тогава подозират, че Иван Евстатиев си прави евтина реклама. Едва ли кметството в Стрелча е някакъв лабиринт, който крие загадки.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук