Коварно разяжда костите ни отвътре, а милиони я пият всеки ден! За удоволствието плащаме със здравето си!

0
1376

Научните изследвания доказват, че обичаната от всички ни „Кока-Кола“ е по-вредна и от алкохола. Същото може да се каже и за други сладки и газирани напитки: чаша сода всеки ден вреди на организма много повече от един шот водка! Въпреки това мнозина я употребяват ежедневно …

Тази отрова унищожава нашите кости! Но някои го всеки ден пие.

Вредни напитки

Вредата от „Кока-Кола“ е голямото количество захар, съдържащо се в напитката. Дори една малка бутилка от газираната напитка е истинска отрова за организма.

Черният дроб и панкреасът незабавно реагират на захарта, съдържаща се в колата. Освобождава се голямо количество инсулин, повишава се нивото на кръвната захар и кръвното налягане.

Цялата глюкоза, която присъства в напитката, веднага се превръща в мастни клетки. Само си помислете – 10 супени лъжици захар в една бутилка! Това са няколко излишни сантиметра в талията …

вредни напитки
Консумацията на безалкохолни напитки – това е основната причина за диабет и затлъстяване, но това не е всичко. Фосфорната киселина, съдържаща се в „Кока-Кола“ се свързва с калция, магнезия и цинка в долната част на червата и те се отделят от организма в ускорен режим! И така, ние не получаваме достатъчно от тези елементи с храната … В резултат на това, костите стават крехки и се влошава обмяната на веществата.

Към потенциално опасните за организма напитки спадат още и енергийните напитки, както и сладките сокове с консерванти: всичко заради високото съдържание на захар. В сравнение с тях бирата си е направо полезен продукт!

сладки сокове с консерванти

Преди отново да утолиш жаждата със сода, помисли за тази статия – удоволствието във всеки един момент може да ти струва здравето!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук