Козлодуй обяви кастинг за спасители при бедствия

0
1357

Община Козлодуй набира доброволци за формирование „Козлодуй – 112″, което ще помага на местното население при бедствия. Интерес към кампанията има. Желаещите са предимно млади хора, казаха от местната управа. До момента 12 момчета са направили запитване за участие в спасителния отряд. Преди дни в администрацията се появила и дама, която искала да се включи в отряда и да помага рамо до рамо със здравите мъжаги при тежки ситуации.

„Предимно млади хора проявяват интерес към инициативата. Надяваме се до месец май да сме готови с групата“, поясниха от общината.

Спасителният отряд ще е от около 15 души, които ще помагат на местното население при необходимост. Доброволците ще трябва да предупреждават хората при опасност, както и да се включват в спасителните операции. Ще гасят пожари и ще издирват и спасяват хора при по-тежки ситуации като наводнение например. Общинският отряд ще оказва и първа долекарска помощ на пострадали.

„За изпълнението на дейностите доброволците участват в обучения, тренировки, състезания и учения; поддържат готовност за явяване и изпълнение на задачи“, подчертаха от общината.

Първият етап от кастинга за спасителите ще бъде разглеждане на документацията им, а след това ще се премине към интервю. Изискването е да имат 18-годишна възраст, да са физически и психически здрави и да не са осъждани. Големият обем от документи, които трябва да представят в администрацията при кандидатстване отказва част от желаещите, но пък от общината подчертаха, че ще съдействат на доброволците при подготовката им./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук