Козметични ремонти по училищата в Кюстендилско

0
874

Козметични ремонти се правят в училищата в Кюстендилско. Надеждите са те да завършат в срок – преди първия учебен звънец на 15 септември, заявиха от общинските управи и от регионалния инспекторат по образованието.

Най-съществена е рехабилитацията в СУ „Св. П. Хилендарски” в Дупница, където се извършва частична подмяна на осветлението, боядисване на класните стаи, полагане на бетонова настилка в задния двор на училището и полагане на тръби и смяна на горелка за газификация. Ремонти на санитарните възли и частични ремонтни дейности на покрива се извършват в гимназията по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил.

Строително-монтажни дейности се изпълняват в професионалната гимназия по туризъм „Никола Вапцаров“ в областния град. Текущи ремонти има в основните училища „Иван Вазов” в ромския кв. Изток на областния град и в „Неофит Рилски” в Дупница.

В двете селски училища – в Невестино и в Трекляно, имат готовност за започване на учебната година, уверяват от кметските администрации. В Трекляно ще има увеличение на броя ученици – от 38 м.г. на 53, които вече са записали, а може и да се увеличат, каза кметът на общината Радко Петрунов.

Дотук общината е похарчила около 10 хиляди лева за подобряване условията за учебния процес и в общежитието. В школото се учи от първи до осми клас в смесени паралелки. За отопление общината осигурява 40 кубика дърва. В сградата е подменена само част от дограмата – прозорците все още са дървени, каза кметът./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук