Кои са съперниците на Лудогорец в Лига Европа? Жребият вече е факт

0
1241

„Лудогорец“ изпълни една от целите си през сезона, влизайки в груповата фаза на Лига Европа. След като пропуснаха златен шанс за участие в Шампионска лига, „орлите“ започнаха процес по обновяване на селекцията, а освен това смениха и своя треньор

Въпреки това следващата цел е сериозна – класиране за елиминационната фаза на надпреварата. За втори път в историята си отборът на „Лудогорец“ ще участва в груповата фаза на Лига Европа. Предишният случай беше през сезон 2013/14, когато със Стойчо Стоев начело на отбора „орлите“ достигнаха до осминафиналите на турнира.

„Лудогорец“ се падна в изключително тежка група в Лига Европа, след като „орлите“ попаднаха в група C заедно с „Брага“, Хофенхайм и „Истанбул ББ“, където играе Жуниор Кайсара – бивш играч на „орлите“

През миналия сезон германският отбор завърши на 4-а позиция в Първа Бундеслига, но не успя да влезе в Шампионска лига, след като Ливърпул отстрани симпатичния тим с общ резултат 6:3. Хофенхайм е изключително добре подреден отбор, който разполага със солидна мощ в атака.

„Брага“ е традиционно силен отбор за Лига Европа, като отборът игра и финал през 2011 година. „Истанбул ББ“ пък е новото „явление“ в турската Суперлига като амбициите на отбора бяха за влизане в Шампионска лига. Отборът завърши на 2-о място в шампионата, а от ШЛ отпадна от Севиля в много оспорвани сблъсъци от плейофите.

За втори път в историята си отборът на „Лудогорец“ ще участва в груповата фаза на Лига Европа. Предишният случай беше през сезон 2013/14, когато със Стойчо Стоев начело на отбора „орлите“ достигнаха до осминафиналите на турнира.

Тогава „Лудогорец“ излезе от трудна група, в която фигурираха отборите на ПСВ Айндховен, „Черноморец“(Одеса) и „Динамо“(Загреб), без да загуби двубой, записвайки 5 победи. Последва страхотно представяне срещу „Лацио“ и класиране напред с общ резултат 4:3. На осминафиналите българският шампион отпадна от Валенсия.

През миналия сезон „Лудогорец“ попадна в Лига Европа на 1/16-финалите, след като отпадна от Шампионската лига. Там „орлите“ отпаднаха от ФК Копенхаген.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук