Кой си играе с търпението на Бойко Борисов

0
1254

Това, че Община Варна отдавна е ООД със съдружници Красимир Маринов и Иван Портних е ясно на всички. Безобразията, които се вършат са огромни. Ще се спра само на някои важни неща.

С писма от 29.03.2017 г., МРРБ констатира огромни нередности в проведената обществена поръчка за възстановяване на водопроводимостта на отводнителните канали на територията на кв. „Аспарухово”. Нарушенията, които са извършени се дефинират като нередност по смисъла на чл.1, § 2 от регламента на Европейската общност под №2988/1995 г. на ЕС. Второ – нарушена разпоредба на ЕС, чл.102 от регламент 966/2012 г. Трето – нарушена национална разпоредба чл.25, ал.5 от ЗОП, както и много други точки и направления.Заради това и за неправилно проведени обществени поръчки и други нарушения Община Варна е глобена с 600 000 евро.

На фона на всичко това кмета Портних, подлъган от един от Зам. кметовете си, за дейността на който тези дни ще се спрем по обстойно, на офертата на Бойко Борисов да отпусне 80 млн. лева за гр. Варна при условие , че следващата година ще е готов пробивът на бул. „Левски” и бул. „Сливница” отговорил, че това нещо ще бъде изпълнено. Това е една пълна безотговорност и глупост. Безотговорност е защото Бойко Борисоя заяви, че ако това не се случи ще изтегли парите от гр. Варна, а глупост е защото Иван Портних вместо да слуша зам. кметове и да си пийва всеки обяд в едно култово заведение, близо до Община Варна трябваше да провери, че такъв проект изобщо няма готов. Освен това забележете, че за да се случи всичко това трябва да бъдат отчуждени над 200 частни имота. Това е нещо, което и най-простия човек може да разбере, че няма как да се случи за толкова кратко време, защото всеки собственик има право да обжалва в съда този общински акт.

А сега най-смешното и най-голямата глупост е, че дерето, което отводнява целия кв. „Левски” и е широко 7м. и дълго 4 км. се предвижда да остане между двете пътни платна на бул. „В. Левски”. Такова нещо няма даже в „Танзания”. Допълнително трябва да бъдат построени доста мостове и трябва да бъде преодолян огромен насип в Максуда.

Бойко Борисов и без това отдавна е информиран за това, кой управлява Варна де факто и колко голямо е лапането от всяка обществена поръчка и си мисля, че другата година, като разбере, че 80 млн. лева са гушнати от едни и същи лапачи, които колят и бесят във Варна и се убеди, че с тези пари нищо не е свършено ще вземе главата на Портних – нещо, за което варненци се молят от години. Ясно е, че нищо няма да се направи по този проект, но дано скоро си имаме нов кмет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук