Комунистите: Интересите на България са противоположни на интересите на ЕС, САЩ и НАТО

0
1273

Павел Иванов: Интересите на България са противоположни на интересите на ЕС, САЩ и НАТО – бъдещето на България е в нейната независимост

Днес, 01.08.2016 г., Председателят на СКБ Павел Иванов разпространи до българските медии следния текст.

Във връзка със зачестилите коментари по отношение на фигурата на кандидата за президент от Левицата, Съюзът на комунистите в България, като член на Политическа коалиция „БСП Лява България“, изразява следното становище:

„Фигурата на кандидата за Президент, която може да обедини българската Левица, трябва да притежава характеристиките на народен водач, способен да защити националния суверенитет.

Президентът на България следва да изразява единството на нацията и да е независим от сенчести политически договорки и интриги.

Президентът е Президент на целия народ, а не на отделна партия или група от партии – той трябва да обединява, а не да разединява.

Изразяваме за пореден път становището, че нашата родина няма място в капиталистически държавни и военни структури като Европейския съюз и НАТО.

Бъдещето на България е в нейната независимост и в сътрудничеството с държави, които поставят интересите на всеки човек поотделно и на обществото като цяло над интересите на шепа едри бизнесмени.

Вярваме, че икономическата стабилност за държавата ни може да е следствие от икономическа стабилност за българските работници, а не да бъде икономическа стабилност за работодателската капиталистическа върхушка.

Днешната капиталистическа действителност се тресе от вътрешни проблеми, които се забелязват с просто око – Брекзит, кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ от Републиканската партия, внушителното представяне на Бърни Сандърс в надпреварата за номинациите за президент на САЩ от Демократическата партия, изборът на Джеръми Корбин като ръководител на Лейбъристката партия във Великобритания, бързото нарастване рейтинга на националистически дейци в Европа, ръстът на антиевропейското говорене в ЕС, смяната на управляващите досега лявоцентристки и дясноцентристки партии с партии на радикалното ляво и радикалното дясно, управлението на Португалия от коалиция, съставена от социалисти, комунисти и зелени, разгромът на американската и евросъюзническата политика в Близкия Изток и Африка, възстановяването на руското влияние по света – всичко това са знаци за разпад на сегашната икономическа система.

Ние, като комунисти, изразяваме своето категорично мнение, че кандидатът за Президент на левицата трябва да защитава интересите на България, които в днешното трудно време са на противоположни позиции с позициите на ЕС, САЩ и НАТО.

Време е капитализмът в България да бъде заменен със система, която да гарантира реална справедливост, свобода, сигурност и работа за целия български народ.

Бъдещият Президент е институцията, която може да защити гражданите от хаоса в капиталистическата икономика, да зададе нова траектория на политическия курс в обществото и да демонстрира пред света традиционната за българите любов към независимостта и свободата!“

С уважение,

Павел Иванов
Председател на Съюза на комунистите в България
Член на Политическия съвет на коалиция „БСП лява България“

NewsFront – Bulgaria

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук