Корнелия Нинова: Когато народът реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт

0
7732

Когато народът ни реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата си с младежи от цяла Европа в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Ще бъдем по-силни, ако заедно се обединяваме и прилагаме такива политики и предложения във всички държави в Европа. За целта трябва да ангажираме младите хора в такава политика. В България много от младите хора не се интересуват от политика. Направихме едно проучване защо това е така. Най-много от тях ни отговориха, че никой не ги пита“, коментира Нинова.

Тя посочи, че не споделя мнението, че мигрантите ще решат демографските проблеми. „Казвам го, защото за нас и за много от вашите държави, демографската катастрофа е проблем. Бих искала чрез въпроса за демографията да премина към младежките политики, защото един от начините за решаване на този проблем е политика към младите, към семействата, към децата“, коментира Нинова.

Тя подчерта, че в България правителството не води политика за младите семейства. „Това, което ние предлагаме като законодателство и като политики, се отхвърля без сериозни аргументи. Например семейно подоходно облагане с облекчаване на данъци за млади семейства с две и три деца – да плащат по-малко данъци“, допълни Нинова.

Нинова посочи, че друг проблем, който трябва да се решава, е корупцията. „За съжаление в България ние сме на първите места в класацията, но корупцията и чувството за несправедливост у хората е още един голям проблем за политиците“, допълни Нинова.

Тя посочи, че всяка държава решава този проблем със собствени средства и законодателство, но има и трансгранични престъпления. „Надяваме се общата европейска прокуратура да ги решава“, коментира Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук