Корнелия Нинова посече пазарлъците в левицата, играе ва банк на изборите за президент!

0
1418

Шефката на БСП отряза мераците на знакови фигури в партията, които се опитват да й извиват ръцете. Татяна е аут

Шефката на БСП Корнелия Нинова е провела тежки разговори със свои съпартийци на “ Позитано“, научи БЛИЦ. Децибелите в партийната централа били толкова високи, че монолитната сграда едва не се разтресла.

Много по-опитни от нея в партийните договорки апаратчици я посъветвали да покани в кабинета си претендентите за кандидат-президент и да им обещае да бъдат водачи на листи в бъдещите парламентарни избори, за да се откажат сега и кандидатурата на ген. Румен Радев да мине безпрепятствено.

Повечето от кандидатите знаели, че не са реални претенденти, но се надявали да изкопчат апетитни постове след вота за държавен глава и да извиват ръцете на Нинова. Последвала изключително остра реакция от страна на соцпредседателката, която избухнала: „Край с пазарлъците в партията. Ние или се променяме и слагаме точка на скритите договорки или си подавам оставката“.

Съпартииците й се опитали да я убедят, че винаги преди такива ключови пленуми са се водили подобни разговори и че така постъпват обиграните политици. Нинова отговорила, че изобщо не я интересува какви ще са последиците.

„От такива обиграни политици се докарахме дотук. Ще спрем да мислим първо за личното си благополучие и кой на какво топло местенце да се уреди. Който иска, да се състезава да заповяда долу в залата и пленумът да решава, аз пазарлъци с никого няма да правя”, казала председателката. Последното почти изкрещяно от нея на всеослушание било, че ако още един влезе да я убеждава в нещо с единствения аргумент, че винаги се е правило така, да си носи и молбата за напускане.

Нинова била категорична, че хората са гласували доверие, за да се спре задкулисния стил на тайни договорки и дребни партийни игрички.

Първата, която усети твърдата ръка на Корнелия бе Татяна Дончева. Скандалджийката бе отсвирена в мига, в който опипва почвата, за да пробута номинацията си за общ кандидат-президент на левицата.

След като се тресна в гредата, Дончева наобиколи сутрешните блокове, за да каканиже обичайните си глупости, но не постигна никакъв ефект.

Ивайло КРАЧУНОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук