КОШМАРНО! Вижте какво се случва в затвора с УБИЕЦА НА ХУБАВАТА ВЕРОНИКА! Семейството й…

0
2095

Рецидивистът Илиян Здравков, който сам призна, че е убил студентката от Велико Търново Вероника Здравкова, е откачил зад решетките в Ловеч.

Той крещял неразбрани изрази, после ставал супер спокоен и тих, сменял си настроенията буквално всяка минута, като от едната крайност преминавал към другата.

На 28 февруари миналата година красивата Вероника бе убита по зверски начин край жп гарата на старата столица. Според материалите на делото целта е грабеж. Тялото й изплува от реката в Търново.

Близки на красивата Вероника обаче още не вярват, че Илиян е извършителят. Според тях разследващите умело са използвали проблемите с психичното му здраве, за да го накарат да поеме вината. Адвокатът на Илиян Здравков Кирил Станчев също признава, че е изпитвал затруднения със защита му, защото клиентът му бил много непоследователен, изпадал в чести психически депресии и често сменял позицията си.

Съмненията на близките тръгват от поведението на осъдения мъж, който, когато получава 30 години затвор, се изпуска неадекватно с думите към прокурорите: „Не се бяхме разбрали за толкова много“. Това за познатите на убитото момиче е категоричен знак, че Здравков, който зад гърба си има няколко убийства, се е съгласил да излежи присъда срещу голяма, според неговите разбирания, сума пари.

След като намериха студентката в студената река с разбита глава, за разследващите бе много важно да има заловен за това зверство. Още тогава в града вървяха слухове, че тялото на младото момиче е пуснато във водата малко преди да бъде намерено, а в престъплението са замесени полицаи и сутеньори. Предполага се, че Вероника е отвлечена, за да я правят проститутка, но поради това, че се е съпротивлявала яростно, се е стигнало до убийство, което станало по погрешка.

В експертизата на вещите лица по категоричен начин се твърди, че младата девойка не е изнасилвана, но близките нямат вече доверие дори и на тези изследвания. Познатите на Вероника смятат, че тялото е хвърлено във водата именно да се заличат следите. Те са категорични, че момичето е било вече мъртво, когато е попаднало в реката, а престоят й във водите не е бил много дълъг. На всички прави впечатление колко здрави са дрехите на студентката, колко прясна е раната на главата й, пише „Всеки ден“. Все пак след присъдата стана ясно, че Илиян Здравков няма да обжалва тези 30 години, които му дадоха магистратите. По време на целия процес той се държи непоследователно, твърди, че е убил Вероника, после казва, че е малтретиран, говори за сутеньори от съседната Горна Оряховица, които го тормозили да признае вината.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук