КОШМАР! Две деца се запалиха на сватбен ритуал

0
103

Две деца на 10 и на 16 години обгоряха по време на предсватбено тържество в кърджалийското село Комунига. Пострадалите са настанени в пловдивска клиника с изгаряния по лицата, гърдите и ръцете, а състоянието им е тежко.

Инцидентът станал около 23 часа в четвъртък по време на ритуала „къна“, който мюсюлманите извършват в деня преди сватбата. Тържеството е изключително атрактивно и е свързано с много песни и танци. Основен инструмент е тъпанът, с който се определя ритъма на танцуващите. През последните години, за да бъде по-атрактивен празника ударният инструмент се полива с алкохол, който се пали. Точно по този начин е тръгнал и пожара, при който са пострадали двете деца. 19-годишен изсипал върху тъпана голямо количество уиски, което лумнало изведнъж обгорило танцуващите. Най-сериозно пострадали намиращите се наблизо деца. На място била изпратена линейка, която откарала пострадалите в кърджалийската болница. Там медиците преценили, че изгарянията на децата са прекалено тежки и се нуждаят от лечение в специализирана клиника. Пострадалите са откарани в Пловдив.

В полицията е задържан младежът, станал причина за запалването. По случая е образувано досъдебно производство за причинени по непредпазливост средни телесни повреди. Разследващ полицай от РУ-Кърджали продължава работата по случая.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук