КОШМАР за министър от кабинета „Борисов“! Зловещи далавери пращат 30 болници в небитието, други, обаче се източват с „дублиране“ на „Пирогов“!

0
1379

Задава се колапс в здравеопазването. От началото на април се очаква 30 общински болници да фалират, защото няма да получат необходимите средства от НЗОК. Скандалът набира сила и се очаква да влезе в парламента, научи ПИК от източници в здравните среди.

В същото време проучване на медията ни установи, че с личната благословия на здравния министър Петър Москов на болницата в село Доганово са били отпуснати цели 254 000 лева над бюджета й. Още по-стряскащото е, че въпросната болница извършва предимно естетически процедури на деликатни места от женското тяло, но осчетоводява изгаряния, който се лекуват в специализираната клиника в „Пирогов“.

Става ясно също, че за да оправдае щедрия бонус болницата в Доганово е посочила, че е лекувала мъртви души, на които са споменати не имената, а само ЕГН-тата.

И докато колосалната сума от 254 000 лева е пръсната за болницата в Доганово, то за болницата в Ботевград, която е значително по-голяма са подхвърлени едва 40 000 лева, а на други болници в региона са дадени по 8 – 9 хиляди лева. Това е гавра не само с ръководствата на ощетените болници, но и със самите болни, които са принудени да ходят десетки километри, за да се преглеждат и лекуват в софийските болници.

На всичкото отгоре с действията си Москов прави така, че буквално да ликвидира болниците в софийските села, за да пренасочи пациентите към окръжна болница в София „Света Анна“, където преди да стане министър работеше като анестезиолог.

Още през лятото Москов отряза главата на предишния директор на „Света Анна“ д-р Димитър Димитров и го смени с  близкия си приятел д-р Славчо Близнаков.

Задкулисните игри на Мостов не са останали незабелязани от отговорни фактори в държавата и след внасянето им за парламента, жегата около него ще се увеличи. Не е изключено опозицията да поиска втори вот на недоверие срещу правителството и то само заради безобразията на здравния министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук