Край на евтините сватби във Враца в делничните дни

0
1007

Сватбените ритуали от по 30 лв. през делничните дни остават в историята. Проверка на „Конкурент” установи, че от следващата седмица в сила влизат новите цени на общинското предприятие „Обрени дейности“. Една от ключовите промени засяга именно сватбеният ритуал. Досега за дните от понеделник до петък той струваше 30 лв., а през уикенда 88 лв. Тенденцията през последните години показва, че все повече двойки решават да се врекат във вечна любов в работен ден. Особено желани са сватбите в петък. Разходите на общинското предприятие „Обредни дейности” за всяка от венчавките обаче са едни и същи, с което мотивират и повишението на цената.

„Комуналните разходи и трудовите възнаграждения на персонала, които се правят за организирането на сватбени ритуали в почивните и празничните дни са еднакви“, подчертаха от предприятието.

За да се повишат приходите от обновената преди години ритуална зала във Враца от „Обредни дейности” са решили да предлагат и нова услуга – отдаване под наем на залата. Всеки, който желае да я ползва, може да го направи срещу 60 лв. на час. В тази цена не влиза озвучителната техника. Ако клиентите искат да я ползват ще трябва да броят още по 20 лв. на час.

„Залата е много хубава и е подходяща за различни мероприятия. Смятаме, че това ще е от полза, защото сме имали много запитвания до момента дали може да се ползва под наем“, казаха още от предприятието за сватби и погребения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук