Краят на света: предполагаемите дати

0
2070

Слуховете  за края на света съпътстват човечеството през цялото му съществуване. Последният път  това забележително събитие трябваше да се случи на 21 декември 2012 година. Именно на тази дата завършва  древният календар на маите, но този ден беше доста спокоен. В момента интересът  към темата за края на света се увеличава отново, и задълбочени проучвания на предишни прогнози, заедно с научни изчисления, позволяват да се предполагат други апокалиптични дати.

Отново Нострадамус

Известният астролог Нострадамус в продължение на няколко века държи палмата по точност на предсказанията, наред с други ясновидци.

Изследователите твърдят, че в “Центуриите” на ясновидеца има много пророчества, отнасящи се към нашето време. Например, в 41-то четиристишие (втора центурия) се съдържат препратки към ядрена и бактериологична война, която може да избухне през  2018 г. Те ще са  последствия от криза и инфлация.

Но според предсказанията на Нострадамус Третата  световна война няма да унищожи човечеството, въпреки че някои страни ще потънат в  разрушения и глад. Всичко  постепенно ще утихне  и хората дори  ще завладеят  дълбокия космос.

Пророчеството на Матрона Московска

Най-почитаната светица в Русия – Матрона  Московска, е била ясновидка. Според нейните пророчества, човечеството ще бъде унищожено през 2017 г. заради мащабен въоръжен конфликт. Християните ще бъдат  подложени на преследвания и ще бъдат принудени да избират между хляб и отказ от вяра. Тези, които устоят ще бъдат спасени, а предалите вярата си ще бъдат обладани от зли духове, които ще заставят  хората да воюват помежду си.

Какво обещава  Исак Нютон

Малко хора знаят, че известният физик от Великобритания, открил закона за всемирното привличане, е написал ръкопис с предсказания за далечното бъдеще. Библиотеката на Ерусалимския древноеврейски университет дълго време пази този  ръкопис, докато не го откриват през 2002 г.

Нютон предсказва, че към 2060 г милиони хора ще умрат от епидемии. След което ще последват войни и глад, предизвикани от противоречията между държави и народи. За да се предотврати пълното унищожаване на човечеството, ще се случи обединение на държави, водени от Месията,  слязъл от небето. А Израел с подкрепата на САЩ,  отново ще стане велика сила.

Какво казва науката, а и не само тя

Учените имат свои виждания кога ще настъпи Апокалипсиса. Например, това може да се случи през  2242 г., когато ще настъпи промяната на планетарните  епохи. Според изчисленията на мюсюлманите, краят на света се очаква по-късно – през 2280 г.

Често се цитира и Ванга, за която се твърди, че била казала, че последните дни на човечеството ще настъпят през 5079 г.

Астрономите подхождат към апокалиптичната датата от научна гледна точка. Така например, през 2029 г. близо до нашата планета ще прелети огромният астероид Апофис. В случай на малко отклонение от маршрута му,  през  2036 г., ще последва неизбежен сблъсък със Земята, и всичко живо на планетата ще умре.

Повечето учени обаче са на мнение, че всички беди и катаклизми ще заобикалят  Земята  и в близко,  и в по-далечно бъдеще. / Другите Новини

ВИЖТЕ СЪЩО: Предсказанията на Месинг за 2016 г. (Месинг никога (не е имало нито един случай!)

Източник: The Bulgarian Times

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук