Кристина Димитрова: „ВИП Брадър“ ме скара с „Ритон“

0
1456

Кристина Димитрова е сред най-обичаните ни певици, с чиито песни са израсли поколения Българи. Името на блондинката никога не е било забърквано в скандали, но въпреки това тя винаги е успявала да привлича светлината на прожекторите към себе си с разнообразния си репертоар и впечатляваща визия. Певицата е сред събеседниците, които въпреки популярния си статут не поставят теми табу и отговарят без притеснения на всички въпроси. Безспорно Кристина е жена, неподвластна на времето, стереотипите и хорските приказки, което може би е разковничето за ведрия й ореол.

Кристина, реализирахте из­ключително различен проект – песента „Изолатор“, в която си партнирате с моделката Катрин Вачева.

– Идеята за песента дойде, когато с Катрин се запознахме по вре­ме на последния сезон на „ВИП Брадър“. Зрителите помнят, че ние двете бяхме изолирани в началото от всички останали, и точно то­гава решихме да създадем тази песен. Идеята за този проект бе на Катрин и ако трябва да съм честна, много се замислих дали да се включа в нещо такова, тъй като тя е модел и няма нищо общо с музиката. Нямах представа дали ще се справи чисто музикално с песента. Крайният резултат обаче ме удовлетворява много.

– Вие сте певица с дългогодиш­на кариера, любимка на поколе­ния българи. Не се ли притес­нявахте да работите с Катрин, която е известна със скандал­ния си имидж?

– Никога не се интересувам от нещата, които се пишат за даден човек в медийното пространство. Далеч по-важен ми е личният кон­такт. Познавайки се с нея, останах изненадана, тъй като Катрин е изключително точен човек, много е амбициозна, държи на думата си, нито е при­крита, нита е интригантка. След края на предаването с нея запази­хме приятелски отношения. Тя се е свързала с композитора Мартин Биолчев, който написа музиката на песента. Чух я и ми хареса. Прецених, че е актуална, модерна. Текстът е на Анн-Джи. Единствени­те ми препоръки към Катрин бяха да отиде при някой, който да й даде бегла представа при изпи­ването на куплетите. Заснехме и клип, в който участва по-малкият ми син Мартин. Дуетът ми с Кат­рин не ме притеснява, тъй като контактите ми са изцяло с млади хора. Смятам, че съм съвременен и модерен човек. Дори малки уче­ници не спират да ме поздравят, да искат да се снимат с мен, което ме радва. Мисля, че се вписвам безпроблемно в съвремието.

– Кои от младите изпълнители харесвате?

– Жана Бергендорф, Михаела Филева, Поли Генова… Двете песни на Жана за мен са уникални, из­пълнени перфектно. Не ме инте­ресува какво се случва в личния й живот, разглеждам я като му­зикант и професионалист. В цял свят много изпълнители искат да станат популярни със скандален имидж и изцепки, така че това е напълно в реда на нещата.

– Самата вие сякаш никога не сте ставали епицентър на скан­дал?

– Никога не съм искала личният ми живот да е на показ. Аз съм човек, който нито пие, нито пуши, нито употребява наркотици. Купонджийка съм и единственият порок, с който не спират да ме свързват, е хазартът, но мен това хич не ме трогва. Това дори не под­ронва авторитета ми, нито съм бо­лезнена комарджийка, нито като го правя, ощетявам семейството си. Никога не съм се срамувала от себе си.

– За почитателите ви бе изне­нада дори, че приехте покана за участие във „ВИП Брадър“, а любителите на интригите пък останаха разочаровани, че не влязохте в директни скандали с когото и да е!

– Не се вписвам в тертипа на по­добно риалити. Доказах на себе си, че съм силен характер, защото не откликнах на простотията, не отвърнах на всички дребнотемия и битовизми. Ако някой ме беше засегнал, разбира се, че щях да се защитя, но се получи така, че трябваше да заемам страната на този или онзи. Ами като нямам любимец, защо трябва да се бутам между хорските шамари или да се правя на арбитър в измислени класации кой е по-по-най? Имаше епизоди, в които категорично из­казвах мнението си, но тези неща не са били излъчени. Не бях вля­зла за скандали и панаири, не ги и направих…

– Какви бяха дивидентите след предаването?

– Никакви! Всичко си е постарому. „ВИП Брадър“ не е някакъв трамплин и ви уверявам, че всеки, който казва, че това риалити е голяма сила и старт – лъже, тъй като всяко чудо е за три дни. Има интерес към личността на участниците, докато са в него, после идва ред на поредната „изгряваща звез­да“. Имам имидж, граден с години. Дори да се бях изложила пред цяла България, това няма да как промени мнението на феновете ми към мен – който харесва музиката и песните ми, си остава мой почитател, независимо от преда­вания и т.н.

– А какви са отношенията ви с останалите участници, с кои­то живяхте седмици наред под един покрив?

– Убедена съм, че дует „Ритон“ са ми обидени, тъй като не застанах на тяхна страна в скандала им с Кичка Бодурова. Излизайки от Къщата, те ми казаха, че не ми се сърдят, но същевременно напра­виха парти в дома си, събраха гос­ти и аз бях от малкото непоканени. Нито бях учудена от този факт, нито обидена, тъй като не държа да ям и пия с тях на една софра, но по това разбирам, че те са ми обидени. Поддържам контакти с Катрин, Кичка, Иво Танев, със Светлето и Моника… Но с никого от тях не съм толкова близка, за да си пием кафето заедно.

– Бихте ли направили първата крачка за одобряване с дует „Ритон“?

– Винаги съм ги уважала и сме били на „3дравей-здрасти“, от моя страна никога няма да се промени отношението ми към тях.

– Идва лято и видно от снимките към песента ви „Изолатор“, вие изглеждате в перфектна форма. На какво се дължи това?

– Знаете ли, всеки ден ми зада­ват този въпрос всякакви хора… Понякога дори се налага да лъжа, че спортувам (смее се, б.а.). Истината е, че един­ствено от време на време ходя да плувам. Единственото нещо, на което се подлагам редовно, са масажите, на които ходя 2 пъти в седмицата. Нищо друго! Даже ди­ети не спазвам – дори ям повече от всички останали.

– Самата вие не се вълнувате от случващото се в живота на останалите популярни лично­сти у нас, но как се чувствате, когато сте под лупа, когато ви преследват папараци?

– Не ми пречи, но какви папараци у нас? Нито имам какво да крия, нито нищо… Предпочитам папараци да ме заснемат в най-компрометиращата за мен ситу­ация, отколкото да чета свобод­ни съчинения по картинка, които нямат нищо общо с реалността. Именно тези измислици ме ка­рат да искам истинска папарашка журналистика у нас, а не да чета измишльотини, че се лекувам в клиника от зависимост към хазар­та, била съм фалирала, няма какво да ям и глупости за родителите и семейството ми.

– Как ще сте фалирали? Говори се, че имате близо 10 апартамен­та само в столицата…

– Единствено бих казала, че съм много добре финансово, без да навлизам в подробности. Истината е, че преди години имаше пери­од, в който наистина се занима­вах с рентиерство и продажба на недвижима собственост, от което печелех добре.

– Всъщност как се издържате вие? Може ли музикант да хра­ни къща в България?

– Цял живот се издържам само от пеене! Продуцирам се сама, нямам голям гръб, който да ме тика и бута, но се справям. Имам помощник, тъй като в този труден бизнес винаги трябва екип. Понеже съм перфекционист и ти­пичен представител на зодия Лъв, обичам да давам разпореждания и някой друг да върши работата… (смее се). Все още успявам да  организирам концерти с билети на свободна продажба. В това от­ношение миналата година имах голям успех. Освен това съм из­ключително търсен изпълнител за частни партита от най-различно естество – рождени дни, сватби, фирмени поводи. За мен най-ценни са големите концерти, където хората си купуват билет, за да влязат в залата и да слушат мо­ята музика.

– Бяхте на турне в Америка. Как премина то?

– Успях да реализирам 10 концер­та, тръгнахме от Чикаго, та стиг­нахме чак до Сиатъл. Наесен ще се върна отново при българите отвъд океана, където ще изнеса още 10 концер­та по Източното крайбрежие на САЩ. Нашенците там бяха много щастливи от появата ни, пяха с мен, не ме пускаха да си тръгвам, изкарах страхотно. Концертите се провеждаха в зали с капацитет между 200 и 300 човека, като на места изнасях програмата си и в ресторанти, които побират между 150 и 200 души.

– Бизнес ли е едно такова тур­не, или по-скоро черешката на тортата за един изпълнител?

– О, какви пари?! Големите зали в Америка са изключително скъ­пи. Винаги съм се старала да съ­четавам полезното с приятното. Най-голямото ми хоби е да пъту­вам. Това ми посещение в САЩ бе шесто поред, като 5 пъти съм била на турне, а веднъж цял месец си почивах.

– Имате ли планове за лятото?

– Обичам да прекарвам лятото си край морето. Прекарвам го на Слънчев бряг и оттам пътувам към всички краища на България, къ­дето имам ангажименти. Не съм планувала пътувания в чужбина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук