Крият, че циганите омазаха матурите, изкарват българите прости, за да не кажат истината…

0
1251

Обясненията и оправдания около ситуацията с матурите я направиха по-смешна, отколкото самите резултати я направиха. И всичко това, в името на политическата коректност и скриването на обективната истина за големия брой двойки. А истината е, че това са циганите. Не са толкова прости българските деца, не е рухнало образованието. Тези двойки са на циганите. Които по принцип не трябва да стигат изобщо до матура, просто защото не учат.

Циганите, по принцип, следва да отпаднат на по-ранните етапи. Като изкарат двойки, не следва да минат в горен клас, а да повтарят. Или да се отпишат напълно, както се случваше преди. Но сега тъй като носят субсидия на училищата, затова и всички циганета минават в горен клас. Накрая като се явят на матурата, която е задължителна, и това е резултатът.

Истината е, че пазарният подход в образованието напълно се провали. Заплатите на учителите зависят само и единствено от бройката записани деца. Поради тази причина имаше и абсурди за ученици да се запишат 30-40 годишни роднини на директори, които реално вече са си завършили образованието. Но носят субсидия. Точно по същата схема записват насила циганетата, без да ги заставят да учат, или дори да се явяват в училище. Така те минават формално цялото образование, но реално не научават нищо. Самите цигани също са доволни, защото трябва да се водят записани на училище, за да получават детските надбавки. Всичко е перфектно – за сметка на държавния бюджет. Само на матурите накрая се явяват деца дето не могат и да четат.

Истината е, че няма друго нормално образование, освен държавното, безплатно, бюджетно финансирано. Без „делегирани бюджети“ и учителят да е зависим от ученика. И тогава – като я има тази възможност, нека който иска да учи. Всеки пазарен елемент и въвеждане на печалба в подобна дейност води до всичко друго, но не и до образователен резултат.

А политическата коректност е една от най-отвратителните лъжи, с които си служат управляващите, за да стоят на власт. / ГН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук