Кубрат Пулев ще се бие срещу Антъни Джошуа

0
1333

Това потвърдено от хегемона в тежка категория на световния бокс Антъни Джошуа, който за пореден път беше категоричен, че следващият му съперник е Кубрат Пулев

Българинът е задължителен претендент на IBF, а британецът е подписал споразумение с федерацията да се изправи срещу Кобрата веднага след реванша с Кличко, дори срещата да се провали. „Задължителният ми мач с Пулев е в сила от година. Задължителният мач с Луис Ортис е в сила от два месеца. Имам задължения в сила за изминалата година, след като IBF ми даде да се бия с Кличко. Трябваше да подпишем споразумение, че веднага след мача с Кличко ще се бия с Пулев – или ако няма реванш“, сподели Джошуа, чийто пояс от WBA е под заплаха, тъй като асоциацията иска да му го отнеме.

Все още няма дата и място за боя между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, като според неофициалната информация наградният фонд на двубоя ще бъде в размер на 10 млн. евро. Както е известно, световният шампион трябваше да защитава титлите на IBF, WBA и IBO срещу Владимир Кличко, но украинецът сложи край на кариерата си.
Очаква се до края на годината (бел. ред. – вероятните дати са 28 октомври в Кардиф или 11 ноември в Лас Вегас) Джошуа да се изправи срещу българина, който е задължителен претендент за пояса на IBF.

Припомняме, че след мегасблъсъка с Владимир Кличко в края на 2014-а Кобрата прибра 1,4 млн. долара, а сега ще вземе почти три пъти по-тлъст чек от 3 млн. евро.

“Кубрат е вече на 36 години, така че той трябва да използва тази възможност за голям мач, за да спечели повече пари и евентуално световната титла”, коментира треньорът в националния ни отбор по бокс Палми Ранчев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук