Кунева: Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер няма как да стана

0
864

„Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана в МОН”, заяви новизбраният министър на образованието и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева. Както Труд писа, кандидатурата й за овакантения пост на проф. Тодор Танев мина със 104 гласа „за“ на три партии – ГЕРБ, РБ и БДЦ.

„Българското образование не трябва просто да излъчва стабилност, но трябва да има силна тяга напред“, посочи Кунева, отправяйки благодарности към всички, които са подкрепили намирането на изход за българското образование.

Според нея когато подбудите на човек са чисти и иска да направи крачка напред заедно с колегите и поддръжниците си, с цялата нация, това трябва да се постигне.

Кунева: Ако загубиш кураж, губиш всичко

„Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж, губиш всичко. В момента реформите в областта на образованието са въпрос на кураж – състезаваме се с време, качество, Европа и със света”, заяви новият министър на образованието и науката, като подчерта, че не е въпросът дали един университет или училище е по-добро от друго такова, а да е по-добро от другите в Европа.

„Има какво да правим. Убедена съм, че това, развитие, което предложи премиерът беше разбрано от хората, които го подкрепиха. Ще работя с всички, за да може най-сетне да кажем, че имаме национална цел”, заяви още Кунева и каза, че е слушала, че не можем да се обединим като нация и, че при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук