Кунева: Ако човек изгуби куража си, губи всичко

0
858

След като съм поела този ангажимент, ще го изпълня. Ако човек изгуби куража си, губи всичко. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева.

Сега трябва да трупаме позитивна енергия и желание за работа. Формулата на управлението работи. Днес също го доказахме. В момента нямам повече власт в управлението, а само повече ангажименти. Образованието е един от най-важните елементи в нашата управленска програма.

Днес ми направи лошо впечатление, че Закона за училищното и предучилищното образование, който беше приет наскоро и трябва да заработи през август, вече е критикуван и има желание за промени в него. Сякаш някой друг парламент или други депутати са приемали този закон. Ние трябва да даваме най-доброто за нашите деца, а то минава изцяло през образованието. Аз няма да разпилея и частица от свършеното от проф. Тодор Танев.

Ще се опитам да надграждам, категорична беше тя. Тепърва ще обсъждаме политическия ми кабинет в министерството. Все още не съм се запознала с хората, които работят там. Предстоят много широки консултации по тази тема. Нямам нищо против да обсъждам кандидатурите на професионалисти, независимо от къде са дошли. Никак не ми харесва, че губим адски много енергия в разправии, коментира новият просветен министър отказа на АБВ и ПФ да подкрепят кандидатурата й в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук