Куриоз! И ало-измамници си намериха майстора

0
1549

Куриозен случай се е разиграл в Лом, съобщиха от пресцентъра на МВР. При поредния случай на телефонна измама преметнатите се оказали самите ало-мошеници, съобщи Tribali.imfo.Случката е от лятото на 2015 година, но се изяснила едва тези дни. На 12 август телефонни измамници се опитали да оберат старица от крайдунавското градче по познатата схема.

Непознат мъж позвънил на домашния телефон на 76-годишната баба Н.Т. и й казал, че са необходими 2 000 лева за освобождаване на климатици от митницата, заявени от племенника й. Уговорили се по-късно в дома й да дойде „лице от офиса“ за получаване на парите.

Така и станало. Ало-измамниците изпратили свой посредник, който трябвало да вземе парите от възрастната жена. Тя била събрала 500 лева, които предала на младеж на възраст 20-25 години, със слабо телосложение, с ръст около 160 см. Непознатият взел парите и отпрашил в неизвестна посока.

Шокът на самите мошеници обаче бил голям, след като така и не получили сумата от своя посредник. Младежът решил да захвърли сим-картата на телефона си, с която се бил свързал с измамниците, и да задържи парите за себе си.

След проведено полицейско разследване полицейски служители от Лом след месеци успели да разплетат куриозния случай. Ченгетата заловили 21-годишния П.Й., който направил пълни самопризнания. Хитрият ром разказал как е бил уговорен от непознати по телефона да вземе парите от бабата, как отишъл пред дома й, взел парите и се изкушил да ги задържи. С тях той си купил нова сим-карта и телефонен апарат. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук