Кънев: Извинявам се за „байхуй“! Съжалявам за израза, не и за смисъла

0
1341

Радан Кънев се извини за нецензурната реплика, която отправи по адрес на премиера Бойко Борисов тази сутрин в ефира на Нова тв.

Лидерът на ДСБ отправи извинението си към зрителите, не към премиера, чрез Фейсбук.

„Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз „байхуй“ (пише се слято, според мен). Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата – с шамар, на рекета – със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.

Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла.“, написа в личния си профил Кънев.

Повод за гнева му беше петъчната среща, на която Борисов привика партиите в кабинета по повод Изборния кодекс.

„Ние имаме силна обща мажоританта кандидатура, която няма да се огъне на този мутренски рекет на Бойко Борисов“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев тази сутрин по Нова тв.

Борисов управлява с комунистически и рекетьорски методи от 80-те и 90-те години, подчерта той и допълни:

„Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „А бе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!“, избухна в студиото на Нова телевизия Радан Кънев.

„ГЕРБ избраха най-слабия си кандидат за изборите и сега започват да си търсят виновници извън себе си. Сега е време за битка. Не разчитайте на мен да поставя в трудна позиция Трайчо Трайков. В тези избори въпросът е кой ще бие Цецка Цачева”, коментира още Радан Кънев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук