Кървав турнир в Банско: Полицията разгони сборище за кучешки боеве

0
1022
Кучешките боеве са забранени. Организаторите им отговарят пред закона като за нелегален хазарт

Сборище за организиране на нелегални боеве на кучета разби полицията в Банско в неделя сутринта. Органите на реда са действали по сигнал и са атакували фермата на двама братя банскалии. Там имало 10-ина кучета и десетки зрители и собственици на четириноги от цялата страна. Пред фермата, която се намира между Банско и село Баня, имало паркирани луксозни возила на хора, за които се смята, че са пристигнали да залагат на кървавия турнир. Полицията е закарала в управлението десетина собственици на кучета за разпити.

На място е пристигнал и екип от фондация “Четири лапи” с лекар. Те са прегледали кучетата и временно са ги иззели от собствениците.

Кравефермата е на братята Радослав и Костадин Тодеви. Те заявили, че само отглеждат бойни породи, а в неделния ден пристигнали хора от страната и дори от чужбина, за да заплождат кучета, а не да ги пускат да се бият.

От полицията и прокуратурата отказаха коментар. “Не са повдигнати обвинения, но работата ни за документиране на случая продължава”, казаха участници в разследването. Според банскалии акцията в крайна сметка може да се окаже много шум за нищо. Полицаите се появили още преди да започнат каквито и да е кучешки боеве. Униформените пристигнали без вещо лице – ветеринарен лекар, който да установи дали животните са наранени и дали изобщо са използвани за свирепи схватки.

Най-вероятно, ако полицията и прокуратурата не успеят да докажат, че там е имало боеве, конфискуваните кучета ще бъдат върнати обратно на техните собственици. А акцията ще бъде записана в полицейските отчети сред недоказаните престъпления./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук