Лиляна Павлова: Мен ме е възпитала руската школа! Да се отдавам изцяло!

0
1334

Аз съм абсолютна работохоличка и така ме е възпитала руската школа, охвали се в свое интервю колекционерката на чанти Лиляна Павлова.

Желязната Лили  често е определяна за една от най-силните дами в съвременния политически живот. Тя обаче призна, че носи  името и характера на баба си Лиляна, която я отгледала. Попих доста от качествата й. Тя беше серт жена, работохоличка, твърда, студена и праволинейна.  Била е политзатворничка до 9 септември 1944 година и това е формирало характера й. Кръстена съм на нея, защото всички искали да наследя качествата й и да бъде силна и смела. Единствено не съм „прихванала“ студенината й. Тя не се разчувстваше лесно, а аз пък още си плача на фирми, признава чувствителната дясна ръка на Борисов. Кога й остава време да гледа филми е един друг въпрос, който тя не коментира в интервюто си.

От майка си пък взела своята хиперактивност. Тя не можеше да се спре на едно място, вечно вършеше нещо, спомня си Лили. Още в първи клас искала да прави всичко, да блесне във всичко. Учех в руското училище, защото майка ми е рускиня и идеално владеех езика. Често вкъщи си говорехме само на руски. И руската школа си каза думата. Нямаше училищно мероприятие, в което да не участвам. Рецитали, кръжоци – всичко. Научиха ме и на традиции и дисциплина  В това училище нямаше пропуски – излизаш силен и готов за борба, готов да докажеш себе си, а аз бях и амбициозно дете!

Не се и съмняваме, че е била амбициозно дете, което се е превърнало в още по-амбициозна млада жена. Чак болестно състояние. „Нямам пропуск! Много мразя да не правя нищо. Нервно ми е, съклет ме хваща“, коментира Павлова.

Лиляна като пионерче стои пред мавзолея и посреща парада заедно с Тодор Живков

Тя много се забавлявала, когато я питали защо не е приела фамилията на мъжа си. „Приех я, даже без тире. Във всичките си документи съм Николова. Дори съм имала комични случки, като съм пътувала до Брюксел по служба. Посрещачите чакат Павлова, а на гишето им казват, че човек с такива име няма в самолета. Останах си за хората Павлова в името на паметта на баба си и уважението към нея. Пък и така ме знаеха хората, като Николова никой не ме познаваше“ – казва партизанската внучка, която спестява в интервюто другия важен човек в семейството – дядо си, който е партизанин от отряда „Чавдар“ и е слязъл на 9 септември от Балкана рамо до рамо с Тодор Живков. А че е Николова по лична карта, вероятно знае само мъжът й.

В интервюто си Лиляна съзнателно избягва дядото и през цялото време говори за баба си и майка си. Защото дядото е пареща тема и докато преди е бил повод за гордост и трамплин по стълбичката нагоре, сега трябва да бъде скрит в гардероба.

Таткото също не се споменава, защото   е зам. ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ професор-доктор  Павел Павлов, при когото са получили дипломи най-много кадри на…ДПС.

Във форумите хората се делят яростно на демократи и противници на криворазбрания ни преход, на сини и червени, на бойковисти и ниновисти, на русофили и русофоби, а явно във властта не е така.

Борисов с пяна на уста плюе опозицията, забравяйки удобно собствената си партийна книжка. Николова, известна като Павлова, ругае Нинова, но мястото й е по-скоро при Нинова, отколкото в ГЕРБ. Освен ако ГЕРБ не е просто един измислен за електората вариант на БСП, събрал най-безцеремонните и властолюбивите сред партийните отрочета. Нещо, което много политолози се опитват да кажат, но набързо замитат думите им под черджето.

Но пък как да тълкуваме думите на Антон Тодоров, който наскоро  в свое интервю буквално посече Лилито. „Някои казват: Абе, Лиляна Павлова, вие сините, защо го закачате  момичето, толкова  е работливо… В България има много работливи хора, обаче  тя произхожда от един от най-кървавочервените родове. Род,  в които няма нито един, който да работил в ЦК на БКП. А нейният дядо човекът, известен като най-дългогодишният член на ЦК на БКП – управлявал е държавата задкулисно и е взимал решения на тайни заседания и пленуми  цели 32 години!

А сега момичето се прави на демократ. Затова в България още дълго няма да има демокрация! – категоричен е Тодоров.

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук